Парад на шапките

Парад на шапките
Какво: Пролетен арад на шапките
Къде: София, бул Витошка, паметника на Алеко
Кога: 12 май 2018 г. от 15 часа

На 12 май, при паметника на Алеко Константинов, в началото на пешеходната част на бул. “Витоша,” ще се проведе Пролетен парад на шапките. Началото е в 15.00 часа. Дефилето ще премине през бул. “Витоша” и ще стигне до Музея за история на София, където трите дами с най-елегантни шапки ще бъдат наградени. В края на парада пред сградата на музея за история на София ще има експозиция на дрехи и шапки от фондовете на музея.

Много мечтая българката да носи повече шапки и 25 г. работя за това. Тъй като има парад на шапките в Ню Йорк, Лондон, Мадрид, защо в София да няма, защо една жена, която сложи шапка, да не мине по улицата и вместо да протестира за нещо, просто да покаже колко хубаво и красиво нещо е шапката, разказа дизайнерът и организатор на събитието Ирина Сардарева.
 Според дизайнера, една шапка променя жената и я прави по-хубава, кара я да върви по-красиво, а самата жена започва да говори по различен начин. Най-вече работя за самочувствието на всяка българка. Жената, която сложи шапка, знае коя е и не се страхува от приказките зад гърба си. Не шапката прави жената, а жената прави шапката.
Поканени на дефилето са не само дамите с шапки, но и господата, които могат да придружат жените. Специално в Музея за история на София представихме един курс по шапкарство за деца.

Есенен парад на шапките


Тенденции има и при шапките. Коко Шанел е вкарала мъжката гарсонетка в дамската мода, заедно с други типично мъжки атрибути, като панталон и сако. Този сезон именно гарсонетката е на мода. Най-важно за добрия подбор на шапка е лицето. Шапка не се подбира спрямо обувките или чантата, а спрямо лицето. Просто трябва да примерите 20-50 шапки да кажете Ето, това е моята шапка.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.