Най-привлекателното в женското лице е

Най-привлекателното в женското лице е
Какво точно гледат мъжете през първите 10 секунди от срещата си с една жена? Според ново изследване най-привлекателната част от лицето на дамата са устните. И мъжете ги наблюдават най-малко 5 секунди.

Най-привлекателното в женските лица
Ако жената носи червило, това я прави още по-привлекателна. Мъжете са се фокусирали върху розово червило в продължение на средно 6.7 секунди от първите 10 (и 7.3 секунди върху червено).


Когато жените са носили червило, мъжете са отделяли само 0.95 секунди, за да гледат техните очи и 0.85 секунди, за да гледат тяхната коса. Както може би е естествено да се очаква, по-плътните устни са привличали мъжките погледи за по-дълго време.Изследването е проведено от учени от университета в Манчестър и е включвало 50 снимки на различни типове жени, които са били показвани на мъжете-участници. Всяка е била показвана с и без червило.

“Това доказва, че устните представляват една от най-чувствените части на женското тяло и играят ключова роля при сексуалното привличане. Комбинацията между плътни и червени устни е идеална за привличане на мъжкото внимание. Но дори и жените, които просто носят някакво червило, независимо от типа устни, които имат, си гарантират значително по-високи нива на привлекателност от тези, които не носят”.

В продължение на векове жените са оцветявали своите устни в червено, за да увеличат тяхната привлекателност. Тази практика достига до дълбока древност. Така например при древните египтяни ружът и червеното червило са били широко разпространени.

Източник: Psy Blog

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.