Кралица Елизабет Втора на 90 години


На 21 април 2016 г. Британската кралица Елизабет Втора празнува 90-ия си рожден ден.


Тя е най-дълго управлявалият британски монарх.

В речта си британският премиер Дейвид Камерън е написал, че кралицата е като скала на силата за нацията.

По време на 63-годишната ѝ власт, в Съединените щати се сменят 10 президенти.

Интересни факти за Нейно Кралско Величество Елизабет II 


Дълголетната кралица на Обединеното кралство е видяла в живота си много радост и тъга, множество исторически събития. Радва се на внуци и правнуци. Живее така както малцина на света някога са могли. Нейната интелигентна личност е изключителна в много аспекти. Човек - дар за света по рождение, със своя уникален живот, произход, и с това, че народът му го обича и почита десетилетия.

Вдъхновяващите мисли на кралица Елизабет II


Какъв още човек е Елизабет II, можем да разберем и от някои от най-известните й цитати,  посочени от сайта Heavy. Например:

"Трябва да ме види човек, за да повярва че съществувам."

"Не мога да ви поведа в битка. Не мога да ви дам закони или да администрирам правосъдие. Но мога да направя нещо друго - мога да отдам сърцето си и предаността си на тези стари острови, и на всички народи от нашите братски нации."

"Спомням си отвратителните страдания на войната и от двете страни. Осъзнаваме колко е ценен мирът, който изградихме в Европа след 1945 г."

"Лесно е да се определи какво не е Общността на нациите. Действително, да се прави това е доста популярно забавление."

"Декларирам пред всички ви, че целият ми живот, независимо дали ще бъде дълъг или къс, ще бъде отдаден на служба на вас и на служба на великото имперско семейство, на което ние всички принадлежим."

"Мъката е цената, която плащаме за любовта."

"Всичко има общо с обучението: можеш да направиш много, ако си правилно обучен."

"Искрено съм дала клетва да ви служа, както много от вас са се заклели да служат на мен. През целия си живот и с цялото си сърце ще се стремя да бъда достойна за доверието ви."