Месец на мъжкото здраве

Месец на мъжкото здраве

Месец на мъжкото здраве


В 48% от случаите на безплодие у една двойка, причините са в мъжа. Това обявиха специалисти по повод старта на инициативата "Месец на мъжкото здраве". В рамките на април специалисти по репродуктивно здраве ще извършват безплатни изследвания и прегледи.


Мъжката фертилност намалява през последните десетилетия в световен мащаб, но въпреки това тази тема остава табу, смятат специалистите. В България все още погрешно репродуктивното здраве на мъжа се бърка със сексуалното. Затова мъжете избягват да говорят за тези проблеми. Случва се мъжете в двойки с репродуктивни проблеми да отказват да се изследват, което може да отложи откриването на диагнозата с години, дори с десетилетия, алармират ембриолози.

Затова през април стартират безплатни изследвания и прегледи за мъже в репродуктивна възраст. Те ще се извършват всеки вторник и четвъртък до края на месеца, а повече информация може да се намери на страницата на асоциация "Семейно здраве-моето дете".

Лице на кампанията за мъжко здраве е спортистът Йордан Йовчев.

 

men fritilnost

Митове и истини за мъжкото здраве. Кои са рисковите фактори за мъжкия стерилитет? Често срещани причини за мъжки стерилитет. Кога е най-подходящо да се направи спермограма и колко време са актуални резултатите?

Инициативата е в рамките на месец април и включва безплатни спермограми в СБАЛАГРМ "София" и безплатни прегледи в СБАЛАГРМ "София", при отклонения в спермограмата, направена в клиниката по време на кампанията

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.