Възрастните мъже изневеряват повече

Възрастните мъже изневеряват повече
Когато бях ученичка от колежки на майка ми бях дочула, че когато мъжете наближат 40-те години им става нещо, хваща ги критичната и някак по-често изневеряват, сякаш усещат, че младостта си отива и се опитват да хванат последни възможности да се проявят като Дон Жуани. За съжаление, се оказа, че на тази възраст не само по-често изневеряват, но и и разводите се случват по-често. Тогава тази възраст ми се струваш толкова далечна и толкова голяма, а днес, когато вече аз съм минала 40-те – толкова нормално. Затова и не се изненадвам от изводи, като този, че възрастните мъже изневеряват по-често…

Кой изневерява повече – младите или по-старите мъже?


men pix 2Женените американци над 55 години изневеряват много повече на съпругите си от по-младите, съобщи в. „Дейли мейл“.

Учени от университета на Юта установиха, че около 20 процента от американците над 55 години имат извънбрачна връзка, докато при по-младите процентът е само 14.
Общият брой на американците, признали за подобно прегрешение, е много постоянен за предишните 30 години – около 16 процента.

Според автора на изследването Никълъс Уолфингър, тенденцията към извънбрачен секс се подхранва от мъжете на 50 и 60 години. От 2000 г. по-възрастните американци изневеряват повече, а по-младите по-малко.

Макар и повечето американци да не одобряват секса без брак, обществената нагласа напоследък се променя.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.