Какво е "сапиосексуалност"?

Какво е "сапиосексуалност"?
Какво е "сапиосексуалност"? - това е нова дума и идва като отговор на поставянето на външния вид като определяш в една връзка. Индивид, който е привлекателен заради умствените си способности. "Това е нова дума за привлекателността на интелекта - хора установяват, че събеседникът им е толкова умен, че е също секси", пояснява германският в. "Билд".

Sapio — Intelligent Dating


why-intelligence-is-sexy-to-sapiosexual

Тенденцията, свързана с непрестанно увлечение по фитнеса в Интернет и на улицата, изглежда е в основата на появата на противоположна по смисъл тенденция. Става въпрос за хора с по-непривлекателен външен вид, които се намират предимство в това, че са "сапиосексуални". Значението на понятието е индивид, който е привлекателен заради умствените си способности.

За някои хора външният вид и характерът нямат значение (това с характера не съм съгласна). Австралийски учени установиха, че все повече младежи определят интелекта като най-привлекателна черта в партньора, съобщи в. "Дейли мейл".

Психолози от университета на Западна Австралия анализираха романтичните и сексуални предпочитания на 383 души на възраст от 18 до 35 години. Една десета от тях се определят като сапиосексуални - привлечени полово повече от интелекта, отколкото от която и да е друга черта.

За сапиосексуалните интелигентността не е само "желана черта", но и полово възбуждаща, подобно на тънката талия или оформените мускули за другите.

Най-привлекателен е коефициент на интелигентност 120. Над 135 стряска повечето хора. Средният коефициент на интелигентност е 120. За членовете на Менса той е над 140.

Според психолозите интелигентността е важна за повечето хора, защото означава способност да си намериш работа и по-голяма компетентност в други области от живота. За мнозина тя е на второ място сред най-търсените "нефизически качества". На първо място е добротата и проявата на разбиране. На трето е ентусиазмът, а на четвърто - безгрижието.

Участниците в изследването е трябвало да оценяват от 1 до 5 колко се възбуждат от определени изявления.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.