7 прости начина да направите деня си по-продуктивен и спокоен


Пътят към по-балансирано ежедневие понякога може да бъде прост. Когато сте спокойни, това ви прави по-производителни и съсредоточени. Търсенето на вътрешен мир не е непременно свързано с пътуване до Тибет, има малки неща, които може да правите всеки ден.

  1. Ценете времето на другите

Хората непрекъснато спазват срокове и ако пилеете времето им, те неминуемо ще се подразнят.

  1. Почивайте на всеки 90 минути

Редовната почивка на час и половин повишава фокуса и мотивацията и повишава продуктивността.

  1. Умението да дишаш

Има различни техники на правилно дишане като дишането със стомах - поемете бавно дълбок дъх с долната част на стомаха, бройте до 4 и издишайте, когато стигнете до 5. Повторете няколко пъти през деня. (не подценявайте дишането като техника – проверено – правилното дишане помага да бъдем по-спокойни и успешни)

  1. Направете нещо, което повдига настроението ви

Заделете поне 15 минути на ден за нещо, което ще ви хареса и е лично за вас - медитация, бърза игра на телефона или портативната конзола или пък блажено зяпане в нищото.

  1. Ограничете мултитаскинга

Противно на общоприетото, той вреди на умствената продуктивност, уморява мозъка и повишава стреса.

  1. Намалете разсейването

Оставете имейла и изгасете звука на телефона; покажете на другите, че не искате да бъдете безпокоени, докато се занимавате с дадена важна задача. (определете колко време ще отделяте на социалните мрежи, като се влезе веднъж трудно се излиза от там. Не си позволявайте влизане в личния профил в Facebook от работния компютър)

Източник: Enterpreneur