Как да бъдем щастливи

Как да бъдем щастливи
Щастието не се получава наготово, то е продукт на нашите действия, казва Далай Лама. Психолозите изчисляват, че 50% от щастието зависи от нашите гени, 40% от ежедневните ни дейности и 10% от заобикалящите ни обстоятелства.

1. Яжте повече плодове и зеленчуци – Учени от Университета на Уорик са стигнали до извода, че консумацията на повече плодове и зеленчуци увеличава нивото на щастливите хормони в организма.
Храната, която ни прави щастливи 
2. Ограничете времето, което прекарвате в социалните мрежи – Според изследване на Happiness Research Institute, потребители, които не ползват Facebook поне за седмица са се чувствали значително по-щастливи.
Какво е дигитална чистота
hodene
3. Ходете пеша всеки ден – Ако пътувате до работа с автобус, слезте няколко спирки по-рано и продължете до работа пеша. Използвайте всяка възможност за движение за да се „поразкършите“
Ходете поне 2 км. всеки ден ден за добро здраве
cat pix
4. Разглеждайте снимки на животни – Изследователи са установили, че разглеждането на снимки на сладки животни ни кара да се чувстваме щастливи и подобрява нивото на концентрация.
Котешкото мъркане е полезно за здравето
5. Наспивайте се - Само един час повече сън може да ни накара да се чувстваме здрави и отпочинали. Опитайте се да си легнете един час по-рано за една седмица, като избягвате да пиете напитки с кофеин преди сън.
6. Планирайте ваканция – Проучване на Университета в Ротердам показва, че процедурата по планиране на пътуване увеличава нивото на щастливите хормони и ни държи в състояние на еуфория за цели 8 седмици.
7. Прегръщайте се – Прегръдката повишава нивото на окситоцин - хормонът на любовта и доверието - и ни кара да се чувстваме щастливи. Дарявайте на любимите хора поне 8 прегръдки на ден.
8. Прекарвайте време с “щастливи хора” – Учени от Харвард открили, че всеки нов "щастлив човек", който ни заобикаля, ще увеличи нашето щастие с 9%. Организирайте парти с най-близките приятели и си спомнете за щастливи моменти, за да може всички да се чувстват добре.
9. Слушайте музика – Учени от Университета МакГил установили, че при слушане на музика, тялото произвежда допамин, един от "щастливите хормони". Направете си плейлиста от весели песни, които да ви заредят с енергия за целия ден.

Как да останем хубави

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.