Трябва да ходим поне 2 км. всеки ден ден за добро здраве


Най-малко два километра на ден трябва да ходим, за да поддържаме здравето си.

За 19-та поредна година, на 8 октомври 2011 страната ни се включва в Световния ден на ходенето. В инициативата участват над 50 държави, организирани от Международната асоциация "Спорт за всички".

Много удобно средство е ходенето. Не иска средства, специални екипировки... Най-достъпно е! Ето защо съзнателно трябва да търсим време в седмичния цикъл да отделяме време и за това физическо средство, което действително ще подобри нашия здравен статус и ще удължи живота ни.

Трябва сами да търсят всяка възможност да правим 2000-3000 крачки всеки ден.

Ако се замислим колко ходим на ден или колко мусклули участват в това да направим и една крачка ще оценим какво е това да ходим пеша. Да изминаваме всеки ден част от пътя до офиса пеша, след това вечер когато се прибираме у дома това е нашето време, в което можем да останем с мислите си. Да си подарим разходка в парка. А ние жените обичаме да ходим по магазините.

Да, ходенето си има свой световен ден, но е нещото без което не е пълен и всеки ден. Затова ходете пеша, откривайте красотата на всеки ден и се усмихвайте дори когато бързате за да стигнете навреме за следващата среща.