Как да пътуваме повече и да пестим пари

Как да пътуваме повече и да пестим пари
Без съмнение мечтата на почти всеки пътешественик е да може да пътува повече, да пести дни от отпуск и пари за следваща дестинация. Макар това понякога да изглежда невъзможно, то има някои тънкости. Какви са те?

- Възползвайте се от почивните дни
Ползвайте официалните почивни дни, които съчетани с ден-два отпуск (или без), ще ви дадат възможност да се насладите на по-дълга почивка.

- Абонирайте се за оферти
Твърде заети сме, за да сме постоянно в интернет и да следим кога има изгодна оферта за дадена дестинация. Именно затова можете да се абонирате за изгодни предложения, без да губите от времето си.

- Резервирайте бързо
Често дадена авиокомпания пуска много изгодни цени за някой град, но докато се колебаете дали да купите билет или не, други пътешественици вече са ви изпреварили и цената се е покачила. Не му мислите толкова много – когато има изгодни билети, просто ги резервирайте.

- Следете любимите си блогове
В България вече има толкова много блогъри и травел блогове, че това не е никак трудно. Именно там можете да намерите много полезна информация, ценни съвети и доста често предложения, идеи и дестинации, за които дори не сте подозирали, че съществуват.
Личен пример: В началото на това лято научих за т.н. Ликийски път, който пресича земите на Древна Ликия в днешна Турция - – от Синята лагуна на Йолудениз до Калкан - решението бе взето, че през септември отиваме на море по наш си начин.

Lycian way Turkey

- Използвайте командировката пълноценно
Разбира се, когато заминавате на служебно пътуване, работата е приоритет. Но след приключване на работния ден, вместо да прекарате вечерта в хотелската стая, можете да излезете на разходка и да опознаете града.

- Пътувайте за уикенда
Има дестинации, за които един уикенд е напълно достатъчен. А когато полетите са удобни – например кацане в петък вечер (или събота сутрин) и прибиране в неделя вечер… какво по-хубаво от подобно освежаващо пътуване без ден отпуска?

- Отидете на гости на приятел
Защо не? Всеки има приятели или роднини, които живеят извън България и които винаги отлагаме да навестим. Това е един прекрасен начин да посетите нов град, да се срещнете със стар приятел и да спестите доста разходи – от хотелското настаняване до ежедневния разход за хранене в ресторанти.

- Пестете с цел
Много по-лесно е да спестите пари, ако имате конкретна цел, а не просто да "заделяте пари". Ако имате мечтана дестинация, си я поставете за цел - така ще съберете парите много по-лесно.

- Резервирайте онлайн
Доста често билетите за много забележителности са по-евтини, ако ги резервирате онлайн, отколкото на място. Друго предимство е, че в повечето случаи, купени онлайн, те ви дават правото да влезете в съответната забележителност без да чакате на опашка.

- Проверете комбинираните карти
В много от големите туристически градове има карти, комбиниращи транспорт плюс посещение на определени забележителности. И ако сте от хората, които обичат да видят максимума от културата, музеите и галериите, бъдете сигурни, че така ще спестите немалко пари.

Ако следвате тези прости правила, то със сигурност ще можете да пътувате повече и ще успеете да спестите някои от разходите, коментират от eSky.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.