Защо обичам пролетта

Защо обичам пролетта
И така пролетта е вече официално тук! Можеби можеби трябва да съблечем дебелите дрехи, можеби трябва да разтъркаме очи за да видим светлината на деня. Но факт е! - пролетта е вече тук и всичко скоро ще е зелено и в цвят.

Това е най-хубавия и най-силниясезон. Съвсем скоро април като художник с четка ще сътвори един нов свят около нас. Затова и пролетта е пълна с оптимизъм и толкова любов, защото е начало на нов живот. Това са някои от нещата, които обичам в пролетта

Защо обичам пролетта


1. По-топлото време
Повечето от нас очакват с нетърпение края на зимата и началото на пролетта. Да усетиш слънцето върху лицето си, с кожата си ...

И край на високите сметки за парно!

2. Пролетта е Нова година, ново начало

Денят на Пролетното равноденствие се свързва с настъпването на Нова година за много народи – Иран, Афганистан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан –  страните,  свързани с великия път на коприната.
В този ден светлината и тъмнината се разделят по равно. В стари времена когато не е имало календари настъпването на пролетта се е определяло по Слънцето.
Този ден се приема и за начало на обновлението в природата.

3. Цветя

Кои са първите пролетни цветя? Тези които посрещат настъпването на пролетта - кокичета, минзухари, иглика, клонка дрян или върба. И скоро след тях всяка клонка е в цвят. Цветята добавят красота в околния свят. Дават ни чувство, че дните са топли, изпълнение с интересни неща, които може да се случат.

4. Леки дрехи или шарени, шарени рокли


Колко е хубаво когато стане топло и може да оставим дебелите якета и пуловери. Когато тялото може да диша и да усеща повея на вятъра.

5. По-дълги дни

Смяната на часовото време! Когато сменим времето в края на март и вечерите се окажат дълги и можеш да вървиш спокойно, когато се прибираш от работа. И сутрините почват по-рано, защото светлината влиза през прозорец рано-рано ... Когато пролетта е в сила и дните са по-дълги и  може да се случват толкова неща

6. Птици, катерички и пчелички

Сутрин когато  минавам по диагонал през  парка за да стигна в офиса и слънцето грее в гърба ми мога да видя толкова мили картини - катеричките, които прескачат по клоните на дърветата, птиците заедно в полет и пчелите по цветята ....  Аз съм работещо момиче и романтиката много често е скрита в задния ми джоб и все пак това е време в което се случват интересни неща ...

7. На вън

Когато пролетта влезе в нашия ден има нещо, което става препълнено с хора - това са парковете и кафетата, които имат маси на слънце ... Като омагьосани хората са навън за да уловят всеки слънчев лъч, за да усетят промяната и настъпването на пролетта.


8. Оптимизъм

Не знам в какво се крие оптимизма на порлетта, но това е времето, когато  можеш да повярваш в някого, когато можеш да се влюбиш, когато се чустваш изпълнен и щастлив дори само от това, че грее слънце. Каквото и да е пролетта ни кара да правим толкова много неща!

А вие обичате ли пролетта?

Защо?

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.