В по-добра форма на 50 години

В по-добра форма на 50 години
Преди съм писала затова как отказах цигарите и ги замених с бягане в парка на 45 години. В гимназията ми беше трудно да пробягам и 400 м, а на тази възраст 5 км ги тичах и за по-малко от 35 мин. И ми харесва и ми е навик. Наскоро имах разговор с доц. Димитрова, психиатър. На въпроса как се справям със стреса й отговорих, че си обувам маратонките и тичам в парка докато дишането ми стане равномерно и мислите се подредят в поток, който тече. In flow.

Майката на един познат казва, че 70-те години са новите 40. На дамата може да се вярва, защото е лекар и се справя добре и в доста житейски ситуации, които биха изкарали от равновесие и мъж в разцвета на силите му.
В социалните мрежи често може да се видят клипчета в които дами на достопочтена възраст танцуват или спортуват с резултати на които благородно може да завидим.

Разбира се самочувствието, начина по който се чувстваме в тялото си и социалното общуване и подкрепата на близките хора, финансовата стабилност оказват своето голямо влияние. Защото човек, колкото и балансирано да се храни, да живее активно, в добро семейство и с малко стрес, то тялото ни е една система, която с 50-те години започва да показва някои дефекти.

На 20 години имаш лицето, дадено от Бога. На 40 - лицето, дадено от живота. На 60, лицето, което сам си си заслужил Алберт Швайцер


Затова и споделям тази публикация на в. "Дейли мирър". Може и да са навлезли в средната възраст, но 60 % от британците, които се грижат за здравето си.

В по-добра форма на 50 години, отколкото си бил на 20


Според ново проучване на компания за спорт и отдих над три четвърти от 50-годишните хора не пушат, една четвърт не запиват през уикендите и една трета приемат витамини или хранителни добавки, за да се пазят от болести.

Освен това 40 % отбягват храните със захар и газираните напитки, а една трета се хранят по-умерено, за да поддържат килограмите си.

Почти половината от анкетираните правят дълги разходки и една трета посещават фитнеса за тонус. Проучването установи, че 50-годишните мъже и жени са технологично грамотни и използват приложения за фитнес. От тях 10 % редовно споделят в интернет селфита от тренировките с приятелите и семейството си.

Фитнес програми за възрастни хора са тенденция


Средно една трета от запитаните в средна възраст прекарват по 4 часа и 18 минути на бягащите пътеки и други фитнес уреди, като половината от тях казват, че след това се чувстват по-добре.

Общо 70 % от анкетираните споделят, че се чувстват по-здрави, отколкото родителите си на същата възраст и вярват, че са в по-добра форма от децата си.

Експертите стигнали до извода, че поколението на 50-годишните е много самоосъзнато, що се касае до здравето и поддържането на добра форма.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.