Елиът Поланд е известен бракоразводен адвокат в САЩ, който започва кариерата си през 1968 г. В годините на разделяне на стотици неуспешни двойки, "той е виждал всичко" - от дребни караници между любовници, до крайни изблици на гняв от хора, на които им се иска никога да не са казвали "Да".

Поланд е имал много клиенти в страна, където средното равнище на разводите след бракове е 50%, по данни на Американската психологическа асоциация. На фона на всичките му впечатления,  отговаря на въпроса, кои са били най-честите причини съпрузите да се развеждат? Според него те са 3 и са:

3-те най-големи грешки на женените двойки, според известен бракоразводен адвокат


Липса на комуникация. Важно е да се изглаждат несъгласията на мига, чрез говорене между двамата партньори, без да остава в някой от тях доза огорчение, обида, яд. Поланд препоръчва на двойките да отделят време за разговори вечер, дори след труден работен ден. "Има една стара максима: "Никога не си лягайте ядосани един до друг" и мисля, че това е вярно", казва адвокатът.

Игнориране на "червените знаменца" или важните знаци. "Трябва да бъдете прилежни и да се уверявате, че връзката ви с партньора не залита накриво". Такива знаци може да бъдат внезапното необичайно поведение, промяна на пароли, получаване на обаждания в часове от нощта, внезапна смяна на целия гардероб. "Понякога, ако извънбрачната връзка бъде хваната навреме, можете да съхраните брака. Колкото по-дълго продължава тя, толкова по-трудно става", посочва Поланд.

Избиране на погрешния партньор на първо място. "Много често хората избират някого заради грешните причини", казва Поланд. "Трябва да имате солидна основа във връзката, така че тя да може да продължи, кокато някой от другите фактори започне да ерозира", казва още той.

източник:  Business Insider