Жените се усмихват повече от мъжете

Жените се усмихват повече от мъжете

Жените се усмихват повече от мъжете


 Децата ни карат да се усмихваме повече. Това показват резултатите от най-голямото глобално проучване на усмивката – Smile Back, осъществено от Психометричния център на Университета в Кеймбридж съвместно с Mars Incorporated, производител на дъвките Orbit.


В рамките на проучването са били анализирани повече от 180 000 снимки и 350 000 лица в социалните медии, за да се открие връзката между психологическите черти на хората и това колко често се усмихват.

Анализът на снимките в социалната мрежа показва, че жените се усмихват 12% повече от мъжете. Омъжените или живеещи с партньор се усмихват 10% повече от необвързаните. По-големият брой години, прекарани в образование, се асоциират с по-чести усмивки, както и с хората, които са заети, в сравнение с безработните.

Резултатите показват, че възрастните се усмихват повече в присъствието на дете, като този феномен, при който отвръщаме на усмивката с усмивка, е наречен от поръчителите на изследването ефектът Smile Back. Този ефект е още по-силен, когато самите деца се усмихват. Тази зависимост е валидна особено при възрастни, които обикновено не се усмихват на снимки, което още веднъж показва колко мощна е силата на детската усмивка.

Резултатите от проучването са показателни и за това как състоянието на зъбите може да окаже голямо влияние върху честотата на усмивките – участниците в проучването, които са посочили за себе си по-добро орално здраве, посочват също и по-високи нива на самочувствие и удовлетвореност от живота.

smile-trend

Проучването е част от глобалния проект Smile Back на Mars Inc., който е насочен към подпомагане защитата на детските усмивки. Добрата дентална грижа дава на младите хора увереност да се усмихват, което има и лавинообразен положителен ефект върху околните.

Проучването, в което участват повече от 8400 доброволци от 105 държави, е било проведено под ръководство на Веселин Попов от Психометричния център към Кеймбриджкия университет.

Според резултатите от проучването австралийците са най-усмихнатата нация – 66%. Европейците са на другия полюс, усмихвайки се 13% по-малко от австралийците.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.