Въздържанието от секс води до по-дълъг живот

Въздържанието от секс води до по-дълъг живот
Ако искате да живеете по-дълго – това си има цена. Трябва да напълно да се откажете от секса, за да достигнете до дълбоки старини, пише в. „Дейли мирър“

Досега учените считаха, че поддържането на сексуални контакти в третата възраст помага на дълголетието. Но според последно проучване на специалисти от университета в Шефилд пълното отказване от секса е най-ефикасно, за да бъдат максимално удължени дните ни на този свят. Може би точно поради тази причина монасите и монахините доживяват редовно до дълбоки старини, за разлика от почитателите на плътските наслади.

Д-р Майкъл Силва Джотей коментира: „Монахините по правило надживяват майките с деца, а мнозина стават свидетели как някоя леля, стара мома, живее цяла вечност! Въпросът е защо?“

Британските учени изтъкват факта, че бръмбари, които не са се съешавали, живеят по-дълго от тези, които стават родители. При бръмбарите за да се стигне до копулация, трябват хормони, за да се произведат сперма или яйцеклетки, а това се отразява негативно върху имунната система.

Когато бръмбарите правят секс, те накърняват своята имунна система, а това неминуемо се отразява на дълголетието им. Същият принцип важи и при хората. Установено бе, че и евнусите се радват на по-дълъг живот – средно с 19 години те надживяват сексуално активните си връстници.

Тестостеронът, мъжкият хормон, често е сочен за фактор, съкращаващ живота на силния пол. Поради тази причина жените по правило живеят по-дълго от мъжете.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.