Когато мъжете помагат вкъщи

Когато мъжете помагат вкъщи

 се радват на по-добър секс


Много е казано за разпределението на домакинските задължения в дома, че те не са само за домакинята, а трябва да се разпределят между равни партньори в семейството.

Мъжете, които активно поемат женските задължения в домакинската работа, се радват на по-добър секс, установи американско проучване.

Екипът на Шарън Саслър от Корнелския университет изследвал данни от 4500 брачни двойки, които се били оженили преди 20 години. От проучването станало видно, че мъжете, които споделят домакинската работа, са правили секс значително по-често от останалите. Но при все това при 63 процента от брачните двойки, дамите поемали две трети от домакинските задължения. Качеството на секса също се увеличавало при мъжете, които се включвали в готвенето и почистването, а не само косели тревата в градината и кастрели храстите пред дома.

Коментарът на ръководителката на е, че „Ако мъжете знаеха, че ще бъдат възнаграждавани по-често със секс, когато се включат активно в „женската“ домакинска работа, те веднага биха грабнали прахосмукачката!“

Но Шарън Саслър предупреждава да не се стига до пълната размяна на ролите в домакинството. Когато мъжете изцяло поемат задълженията по поддръжката на дома, както става в 5 на сто от случаите, това се отразява зле на секса на брачната двойка.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.