Саундтракът към “Красавицата и Звяра”

Саундтракът към “Красавицата и Звяра”

На 17 март 2017 на голям екран ще се появи едно от най-изящните и прелестни заглавия на Disney – “Красавицата и Звяра”.

На 10 март  бе премиерата на официалния саундтрак към филма, който излиза във формат двойно CD и включва 16 песни.

Официалният саундтрак към “Красавицата и Звяра”


beauty and beast soundtrack

Мултиплатинената поп принцеса Ariana Grande и носителят на 10 награди ГРАМИ – John Legend, са звездите, избрани да изпълнят официалната песен от саундтрака – “Beauty And The Beast”. Оригиналната версия на популярната балада е в изпълнение на Celine Dion и Peabo Bryson, по музика на Alan Menken и текст на Howard Ashman.

Продуцент на новата версия на песента е Ron Fair, носител на шест награди ГРАМИ и с 18 номинации. Ron се присъединява към проекта по покана на президента на Disney’s Music & Soundtracks – Mitchell Leib, с който е работил успешно и за саундтрака към филма “Pretty Woman”. Leib споделя, че няма по-добър вокален продуцент от Ron и работата с него е удоволствие, защото разбира много добре динамиката на филмовата индустрия. Идеята за колаборацията между Ariana Grande и John Legend също е на Leib, мотивиран от забележителния талант на двамата изпълнители.

Красивото музикално видео е режисирано от Dave Meyers, работил с популярни имена като P!nk, Janet Jackson, Ice Cube и Britney Spears. Резултат от работата му са десетки номинации и много награди, сред които ГРАМИ за най-добро музикално видео и 11 награди на MTV.

Броени дни след премиерата си, видеото е гледано повече от 18 млн. пъти в официалния канал на Дисни във Vevo.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.