Книгите са богатство. Да четеш книга, да  държиш в ръцете си книгата или електронния четец е удоволствие за което се иска толкова малко – да имаш книга и време за четене, а дава толкова много. Няма по-хубаво удовослтвие от това. Без значение дали е драма, фантастика,  фентъзи, стихове, дали е писана от древен автор или е най-новата публикация във вашата професионална ниша.

Литературата е полезна.

Това ученическо видео от School of Life ни дава причините, поради които четем, и как книгите могат да ни се отразят за добро. В следващите редове ще откриете част от нещата, изброени клипа. За повече информация, изгледайте самото видео.


7 причини защо литературата е полезна за вас
 1. Емоции и събития Литературата ни дава достъп до най-различни емоции и събития. Иначе биха ни били нужни години, дори десетилетия, за да ги изпитаме сами.

  2. Пътуване във времето Литературата ни позволява да ускорим времето – да проследим един живот от детството до старостта.

  3. Здравословно сравнение
  Чрез литературата можем да съпоставим живота си с този на други хора. Без въобще да сме ги срещали.


  4. Граждани на света Литературата ви превежда из най-различни континенти и държави и ви превръща в граждани на света.


  5. Различни гледни точки Чрез литературата можем да се докоснем до мненията на други.


  6.  Сърца и съзнания Чрез своите произведения писателите разтварят сърцето и съзнанието си. По този начин ни предлагат своеобразна „карта“, която ни показва пътя към нас самите.

  7. Мъдрост и доброта
  Литературата ни помага да живеем с малко повече мъдрост, доброта и разум.
по идея на Мениджър Нюз