На 50 жената е царица –
не би си позволила грешен ход.
Не се побира между две корици
на книгата, наречена “Живот”.
Според проучване направено във Великобритания – на 50 години жените се чувстват по-самоуверени, сексапилни и щастливи.

На 50 животът продължава!
Някои казват, че са новите 30, други пък се страхуват от тази цифра. Това е възраст, която настъпва неусетно и не трябва да се стряскаш. Истината е, че животът НЕ свършва, когато минеш този предел. На 50 ще изглеждаш на толкова на колкото си позволиш да изглеждаш. Може да пазиш още момичето в себе си и да тичаш. Може и да бъдеш прегърбена, свита жена с побелели коси. Една и съща жена.

Годините са просто едно число и в повечето случаи не значи нищо! Не означава повече опит, повече знание, повече успехи. Важното е да не си позволяваме да остаряваме нищо, че тялото се променя и започваме да усещаме някоя болежка.

Със сигурност 50 е граница. Такава граница след която може да се появят здравословни проблеми. Не е само критическата. Не е само напълняването с някой и друг кг и забавянето на метаболизма. Може да се появят проблеми със ставите, с хормоните, със здравето... въпросът е да не се даваме. И да не се изключваме от света. И да не отлагаме!Това са няколко ценни съвета.

- Жената на 50 знае и познава. Тя разбира от много неща, знае много неща и познава себе си достатъчно добре, за да се чувства спокойно в кожата си. Жената на 50 е силна, мъдра и смела. Или такава трябва да бъде. най-важното е да бъде здрава и да отделя необходимото време и средства за да поддържа здравето си. Тя вече е преминала през много битки и знае много добре какво иска от живота си.

- Намери си хоби, което те прави щастлива и те разтоварва - сега е времето да се занимаваш с неща, за които винаги си мечтала, но не си намирала време. Ходи на фитнес, на танци, направи си малка градинка, отглеждай цветя, рисувай или пък просто чети повече книги. Много полезно би било, ако се научиш да правиш нещо, което си отлагала, например да се научиш да плетеш. Или ако имаш възможност да отглеждаш няколко корена домати и малко цветя.

- Пътувай - децата вече сигурно са големи, може би самите те имат свои деца. Сега си напълно свободна да посетиш местата, които винаги си искала да видиш, да се отдадеш на почивка и да направиш нещо за свое лично удоволствие. Пътувай с партньора си или с приятелки. Организирайте си почивки и екскурзии. Новите и непознати места зареждат с изключително много енергия! Ако се окаже, че средствата са проблем за да пътуваш не се отказвай от разходки в близки парк, по улиците на града в който живееш... движението е необходимо и на тази възраст.

- Малките награди - Купи си онзи скъп крем  против бръчки - не, защото имаш голяма нужда от него, а защото го заслужаваш. И като цяло - полагай грижи за себе си, отделяй поне по 30 минути всеки ден, за да се поглезиш. Дори и да си се лишавала от нещо през живота си, сега е времето да наваксаш.

- Премахни всички токсични хора в живота ти - време е да си обградена само с онези, които те обичат и уважават. Не е нужно да прощаваш всичко на всеки или винаги да бъдеш насреща и да казваш "Да".