Водещи тенденции в Седмицата на модата в Париж


В седмицата на модата в Париж се очертаха някои доста интересни тенденции за следващия сезон "есен/зима" 2017 г. На модния подиум дефилират както „обичайни заподозрени“, така и по-пренебрегвани и неочаквани акценти в модерната визия, пише Dariknews.

Според експертите през есента ще наблюдаваме бум на шапките – от чалми до кожени барети от черна пантера на Диор. Американецът Рик Оуенс дори е създал серия от корони и воали за „съвременен церемониал“. Хитови ще са и испанските шапки от черен филц и японските – с много пера.

Като супермодерни се отличават и „екстра сайз“ дрехите или палта и блузи много над размера ни, в които да „плуваме“. Голяма заслуга за този тренд има Келвин Клайн.

Блестящата кожа също ще е предпочитана.

Дизайнерите ясно показват и „завръщане към секса“ с по-прилепнали дрехи, които „ласкаят“ женските форми. Отново ще е модерно да акцентираме на извивките си и да намекваме какво се крие под тоалета.

Други моделиери залагат на „двуполови“ или унисекс колекции, които са едновременно стилни и удобни. Според специалистите особено добре в тях ще се чувстват еманципираните дами.

Индийският дизайнер Маниш Арора пък се насочва към „космически полет“ с аксесоари, наподобяващи небесни тела и летателни апарати./АФП