Стресирана Гинка

Стресирана Гинка
Трябва нещо да ям -
помисли си Гинка -
и нападна без срам
шоколада в хладилника.

Пред компютъра седна
с лъжица в ръка.
Три филма изгледа
и накрая заспа.

А насън беше толкоз красива-
тънка талия, нежни бедра.
Красив принц бързо настигна я,
вечна любов обеща.

Събуди се Гинка щастлива,
качи се на своя кантар.
Видяното тъй я стресира,
че каза: трябва нещо да ям.

Лидия Абрашева

4 Коментара

Simona Отговори

Груб и неприятен пост от иначе добър сайт. Колкото и да осмиваме проблемите на сегашното общество, стрес храненето е истински и не лек проблем. 95% от хормона на щастието серотонин се произвежда от стомашно-чревният тракт. Захарта и високовъглехидратните храни също повишават нивата на отделяният инсулин в кръвта, по този начин давайки на човек чувство на еуфория и енергия. За съжаление това все по-често е единственият начин за много хора да изпитат нещо приятно в иначе натовареното и сиво ежедневие. Резки промени в телесната маса се наблюдават при депресия, след изживени травмиращи моменти, в трудни житейски ситуации. Постове като този могат да предизвикат негативни промени в психиката на човек който вече е в трудно положение - и вместо да посяга за шоколада, да започне хранене с по една ябълка на ден докато се стигне до другата крайност - анорексията. Пожелавам на авторката да е винаги с фигурата която има, явно никога не е имала проблеми с храненето или теглото си, затова с лека ръка пише тези 'забавни' стихчета. А за всички които го четат - винаги ще има момент в който да се обърнете към здравословното хранене и спорта, това че не винаги сте в пълен контрол на теглото си няма да открадне любовта на човека до вас ако тя е съществувала по начало!

sunny Отговори

Симона, публ не случайно е с дата 1 април. Понякога човек трябва да го заболи за да може да се види от страни, за да промени.

Simona Отговори

Човек се променя когато е готов за това. Ако мислите са негативни, такива ще са и резултатите - временни диети, "воля" итн. Момента в който човек сам усети че нещо не е наред с тялото му, тогава приема нуждата за промяна и съответните действия стават начин на живот. Преди да променяме другите, е добре да погледнем себе си и да се запитаме, защо усещаме нуждата да диктуваме нечии чужд живот. Наистина, затлъстяването е проблем който нараства в обществото, особено при децата - но начините по които медиите се обръщат към него е показателен за това дали ще има желание за решаването му.

Лидия Абрашева Отговори

Здравей, Симона, аз съм авторката. В случая описвам себе си и се надсмивам на себе си. Слава богу, поне това умея, иначе досега да съм се гръмнала.

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.