На кого искат да подражават момичетата

На кого искат да подражават момичетата

Известните жени, на които момичетата искат да подражават


Отговор на този въпрос дава проучване на "Дисни" от есента на 2016 г., което разкрива най-вдъхновяващите женски фигури за съвременните девойки.

Проучването е проведено в САЩ и очаквана на първо място е съпругата на президента Барак Обама  - Мишел.

На второ място е херцогинята на Кембридж Катрин.

Трета е атлетката и олимпийска златна медалистка Джесика Енис-Хил. Следват писателката Дж. К. Роулинг и колоездачката и олимпийска златна медалистка Лора Трот.

В Топ 10 на известните жени, които служат за модели за подражание на младите момичета, намират място още телевизионна водеща Холи Уилоуби, известна и с благотворителната си дейност, холивудската звезда и активистка Анджелина Джоли, британската актриса и активистка Ема Уотсън, британската кралица Елизабет Втора и пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай.

Проучването разкрива, че младите момичета не свързват образа на съвременната принцеса с титли, тиари или бракове с принцове, а с грижите за околните, личните качества и самоувереността, отбелязва Ана Хил от "Дисни".

"Младите момичета имат нужда от силни ролеви модели. Хубаво е, че съвременните девойки черпят вдъхновение от загрижени, смели и решителни женски фигури", казва Джуди Райт, експерт по семейни отношения.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.