Известните жени, на които момичетата искат да подражават


Отговор на този въпрос дава проучване на "Дисни" от есента на 2016 г., което разкрива най-вдъхновяващите женски фигури за съвременните девойки.

Проучването е проведено в САЩ и очаквана на първо място е съпругата на президента Барак Обама  - Мишел.

На второ място е херцогинята на Кембридж Катрин.

Трета е атлетката и олимпийска златна медалистка Джесика Енис-Хил. Следват писателката Дж. К. Роулинг и колоездачката и олимпийска златна медалистка Лора Трот.

В Топ 10 на известните жени, които служат за модели за подражание на младите момичета, намират място още телевизионна водеща Холи Уилоуби, известна и с благотворителната си дейност, холивудската звезда и активистка Анджелина Джоли, британската актриса и активистка Ема Уотсън, британската кралица Елизабет Втора и пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай.

Проучването разкрива, че младите момичета не свързват образа на съвременната принцеса с титли, тиари или бракове с принцове, а с грижите за околните, личните качества и самоувереността, отбелязва Ана Хил от "Дисни".

"Младите момичета имат нужда от силни ролеви модели. Хубаво е, че съвременните девойки черпят вдъхновение от загрижени, смели и решителни женски фигури", казва Джуди Райт, експерт по семейни отношения.