Спасание Time публикува списък на 100-те най-влиятелни личности в света за 2012. В списъка е и името на Dilma Rousseff, Дилма Русев, президента на Бразилия с български род. В списъка има имена на 28 жени – толкова много жени не е имало предиДилма Русев при посещението си в България, след като е избрана за президент на Бразилия, ето какво казва в Габрово "Искам да ви кажа, че съм имала много вълнения в живота си, но днес се вълнувам особено, тъй като изпълнявам една мечта - мечтата на моя баща да дойде в България.  Искам да знаете, че от днес част от Габрово живее в сърцето на Бразилия - в лицето на нейния президент.

Как се избрани най-влиятелните хора на годината? Съставителите на рейтинга поясняват „Това са хора, които ни вдъхновяват, развличат, хора, които променят света. Ще видите хора, които извършват подвизи, откриватели, магнати, ръководители и икони“

Сред жените, попаднали в списъка тази година са, активистката Самира Ибрахим, която чрез съда в Кайро спомага за забрана за проверка на девствеността на жените-затворнички, които се намират във военни лагаери, президента на Бразилия Дилма Русев, американския политик Хилари Клинтън, немския политик Ангела Меркел, херцогинята на Кембридж Катрин, нейната сестра Пипа Мидълтън, телевизонноата водеща, модел и актиса Челси Хандлер, актрисите Клеър Дейнс, Кристин Уиг, Виола Дейвис, Джесика Честейн, Тилда Суинтон, певиците Риана и Адел.

Риана е определена, като една т най-добрите и любими певици в света. Адел покори със своя талант, благодарение на който се оказа една от най-слушаните певици в света.Сред мъжете са най-знаменитите и идвестни фигури – президента на САЩ Барак Обама, премиер министъра на Катар, кандидата за президент на САЩ Мит Ромни, руския опозиниоер Алексей Навални, премиер министъра на Италия Марио Монти.

В списъка също така са и хакерите от Анонимус, които застават за свободата в Интернет – тяхно дело са блокирането на сайтовете PayPal, Mastercard, Visa,  атаки на сайта на правителството на Египет, на сайта на Европарламента, предаване на телеконференции на ФБР и Скотланд-Ярд. „Anonymous абсолютно заслужено заемат своето място в списъка“ допълват издателите на Time.