За жените в науката

За жените в науката
45 българки учени с проекти от над 15 научни области ще се състезават за научните отличия „За жените в науката“. Срокът за кандидатстване за ежегодния научен конкурс на ЮНЕСКО и L’Oreal бе 30 април 2018 г. Тазгодишното издание е най-разнообразното в 8-годишната история на конкурса в България, което регистрира интерес от страна на жени учени от над 15 области. Отлични кандидатури са получени от сферите, молекулярна биология и биотехнологии, през химия и физика, и чак до геодезия и геология.

Отличените българки по програмата “За жените в науката” 2017: д-р Изабела Генова, д-р Кирилка Младенова, Бриджит Стелъргенерален мениджър на L’Oréal България и д-р Наталия Берберова-Бухова


Предстои кандидатурите да бъдат оценени от експертно жури от доказани имена в българската наука. Победителките от конкурса за 2018 г. ще бъдат обявени на официална церемония през есента на 2018 г., на която ще получат научните си награди по 5000 евро всяка. Това е една от най-високите научни стипендии, които се присъждат в страната ни.

„За жените в науката“ 2018 е осмото издание на стипендиантската програма в България. Като част от него дамите с трайни интереси в науката у нас бяха предизвикани отново да демонстрират своя научен талант и да кандидатстват с авторски проект за стипендиите. Целта на програмата е чрез наградите да се отдаде заслужено внимание на младите жени учени в България, да ги поощри да се занимават с научна дейност и да ги стимулира да реализират и най-смелите си научни идеи.

Официален сайт на програмата: www.zajenitevnaukata.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.