80-години брак

80-години брак
Вечна любов може би няма, но такава докато смъртта ни раздели - има. Ще ви разкажем за две семейства, които в добри или зло са преживели 80 години като семейство. Едното семейство е от щата Аризона, а другата от Англия. Може би има семейство и у нас, което е извървяло 80 години заедно житейски път.

Семейство от Аризона
"Възрастна двойка отпразнува 80 години брак през май 2016 г. Пол и Нони Сондърс живеят в Аризона. Оженили се през 1936 г., когато били на съответно на 19 и 17 години.
Запознали се на уредена среща в Лос Анджелис.
Твърдят, че тайната на успешния брак е компромисът. И съветват младите двойки да се изслушват, защото когато някой вика, не може да чуе нищо.

old couple pix 2

Семейство от Англия
Съпружеската двойка с най-дълъг брак във Великобритания се събра, за да отпразнува 80-годишнината от съвместния си живот през юни 2017 г., разказва Би Би Си.
102-годишният Кен Харис и 99-годишната му съпруга Маргарет отбелязаха юбилея в дом за възрастни хора в Уелс.
Преди празника той се озова в болница със счупено бедро и се страхуваше, че повече няма да види съпругата си, с която не са се разделяли от Втората световна война. Двамата са семейство от 1937 г.
"Те се държат за ръка всеки ден и си спомнят за раздялата си по време на войната“, казва 75-годишната им дъщеря Пат Харис. По време на Втората световна Кен Харис е изпратен на военна служба в Бирма в състава на 24-и пехотен полк. Маргарет пък работи като секретарка на лекар и никога не се разделя със снимката на мъжа си, докато той воюва.
След войната Кен и Маргарет живеят в градчето Ланхилет, Южен Уелс, където се раждат и две от децата им.
Когато наскоро диагностицират деменция на Маргарет, я настаняват в дом за възрастни хора в градчето, а Кен остава сам. Малко след това той счупил шийка на бедрената кост и бил настанен в болница, отчаян, че повече няма да види жена си. Но след месец го изписали от болницата и в старческия дом на Маргарет успели да намерят стая и за него.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.