Какво прави по-умните хора щастливи

Какво прави по-умните хора щастливи

Ето какво прави по-умните хора щастливи

Според проучване, публикувано от Британското психологическо дружество, хората с по-висок коефициент на интелигентност се чувстват по-щастливи, когато са сами, отколкото в компания, пише в. „Метро“.

Изследването обхванало 15 хиляди граждани на възраст от 18 до 28 години. От него проличало, че по-умните британци изпитват по-малко удовлетворение от живота, когато встъпват в чести социални контакти с близки и приятели. Те предпочитат да гледат филми в уединение, да четат книги или да се фокусират върху кариерата си. Това им доставя значително по-голямо удоволствие, отколкото шумните компании и нощните посещения на пъбове.

Някои от най-големите гении на човечеството са били известни с това, че са живели като единаци. Алберт Айнщайн обичаше да казва: „Монотонността и самотата на уединения живот стимулират креативността на ума“.

Стивън Спилбърг, считан за един от най-заможните режисьори в Холивуд, също е известен със затворения си начин на живот. Той предпочита да гледа филми в частен киносалон, вместо да се явява под светлината на прожекторите.

Създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг беше описан във в. „Ню Йорк таймс“ от Шерил Сандбърг като „срамежлив и интровертен“. Таблоидът заключава, че на умниците им отива да бъдат вълци-единаци.


0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.