Какви са ползите за лицето без грим

Какви са ползите за лицето без грим

Какви са ползите за лицето, когато е без грим


Дерматолози разкриха колко полезна може да бъде за кожата на лицето липсата на грим, пише американският женски уебсайт "Лист", цитиран от БТА.

9 причини да не нося грим


Една от ползите е предотвратяването на появата на суха кожа. Гримът всъщност пречи на процеса на обновяването й, особено когато не го премахваме изцяло.

"Един от най-главните проблеми, възникващи когато не си почиствате лицето преди лягане е, че естествената подмяна на кожата, при която мъртвите клетки се подменят с нови, е възпрепятствана. Така се натрупват мъртви клетки, което води до изсушаване на кожата", каза дерматологът доктор Рейчъл Назарян.

Когато се откажем от грима, позволяваме на кожата си да образува нови клетки, което й придава по-свеж вид.

Макиажът е средството, до което прибягваме, когато искаме да изглеждаме по-млади. Що се отнася до бръчките обаче, ефектът му е обратен. С времето той се наслагва в по-фините пори и бръчки, като само ги подчертава.

Използването на грим, съчетано със замърсяването във въздуха, на което се излагаме всеки ден, кара порите ни да се запушват и разширяват. Ако дадем почивка на лицето си поне за малко, те ще се смалят и така кожата ще стане по-гладка.

Редовно трябва да почистваме четките и гъбичките си за грим, защото в тях се крият бактерии, които запушват порите и предизвикват възпаления на кожата.

Прекалено много макиаж по очите може да доведе до конюнктивит. Най-много трябва да внимаваме при нанасянето на спирала и очна линия, защото можем да одраскаме роговицата на окото си, съветват специалистите.

Мъжете не харесват жени с много грим

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.