Използвайте Слънцезащитен крем

Използвайте Слънцезащитен крем
В града не забравяйте за Слънцезащитен крем, защото той предпазва кожата ви от вредните слънчеви лъчи.

Дневен крем за лице – задължително да бъде със слънцезащитен фактор. Той се нанася поне 20 минути преди да излезете навън. Също след като нанесете крема оставете го да попие добре(около 10 минути) и след това започнете с основата и грима.

Няколко лесни съвета как да изглеждаме красиви и винаги със свеж вид през горещото лято.


Слънчевият загар продължава да бъде модерен и знак на здравословен начин на живот. Но трябва да бъдем внимателни и разумни. Ние не сме принцеси с кайма и кашкавал сложени на парти грила за да се припекат.

Трябва да се избягва излагането на пряка слънчева светлина между 11 ч. и 16 ч., дори под чадър. А хората с много лунички въобще не трябва да се излагат на слънце.

Високият фактор Слънцезащитен крем е задължителен за плажа, но е важно да е правилно подбрания за нашия тип кожа, за което трябва да се посъветвате с дерматолог.

Честотата на нанасяне на слънцезащитен крем зависи от това къде сме – в градска среда е достатъчно и веднъж на ден, но на плажа трябва да е през два часа, както и след всяко влизане във водата. Важно е кремът да се нанася обилно, а не да се пести.

За предпазване от изгаряне значение имат поне 3 фактора:
- продължителността на излагане на слънце;
- механична защита – дрехи или сянка, дори и изкуствено създадена;
- слънцезащитен продукт.

Защитният крем предпазва от слънчевата радиация, а това намалява шанса човек да получим (бързо) тен. Но какво искаме здравословен тен или да изгорим от слънцето, да провокираме пегментация на кожата или още по-страшното - меланом.

И още нещо: ако искаме да бъдем по-дълго време млади, трябва добре да пазим от лъчите лицето си.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.