Летен грим

Летен грим
Лесен летен грим

Няколко лесни съвета как да изглеждаме красиви и винаги със свеж вид през горещото лято.

1. Слънчезащитен крем - не го забравяйте, защото той предпазва кожата ви от вредните слънчеви лъчи.

2. Сенки - преди на нанесете сенките за очи, които за предпочитане са прахообразни, сложете основа (праймер) върху клепача. Цветовете на това лято са ментово зелено, бледо розово и небесно синьо. Избягвайте през лятото кремообразните сенки.

3. Водоустойчива спирала - след като нанесете два слоя спирала, леко напудрете под очите с жълтеникав цвят пудра, за да предотвратите размазване.

4. Молив за очи -  моливът  за да е по-траен в горещото време, след като очертаем окото с него нанасяме внимателно отгоре сенки за очи в същия цвят.

5. Руж - за да придадете на лицето си загадъчен блясък, използвайте бронзиращ руж в цвят на шампанско или бронз.

6. Червило или блясък - първо  положите върху устните балсам със слънчезащитен фактор поне 15, очертайте  ги с молив, за да се запази по-дълго, изчакайте го малко да попие  и накрая сложете червилото или блясъка.

7.  Бронзатор -тайната на естествената визия е да използвате заедно бронзатор и руж. Изберете бронзатор, който да не е с повече от два тона по-тъмен от естествения и го нанесете върху основата.

8. Тенърс или тен без слънце - при липса на естествен тен може получавате такъв като веднъж седмично го нанасяте  върху почистеното лице като добре втривате около ушите и врата. Изберете оттенък, който е близък до този когато  потъмнявате натурално. За да запазите тена избягвайте кремове, които съдържат  ретинол и АХА няколко дни.

9. Дневен  крем за лице - задължително със слънцезащитен фактор. Той се нанася поне  20 минути преди да излезете навън. Също след като нанесете крема оставете го да попие добре(около 10 минути) и след това започнете с основата и грима.

10. Попивателни кърпички (blotting papers) - използвайте ги през целия ден, за да имате свеж вид.

grim-1

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.