Без акне

Без акне

BIODERMA стартира образователна кампания, посветена на правилните грижи за кожата с акне


На 12 октомври 2016 г. ще се проведе национална кампания за безплатни прегледи на пациенти с акне, в която участват дерматолози от цялата страна. Списък с лекарите по градове може да намерите на сайта bioderma.bg


Акнето засяга 90% от тийнейджърите и е причина №1 за посещение при дерматолог.

То е социално значим проблем, който освен кожни проявления, може да има и психологични последствия и да повлияе сериозно на начина, по който младите хора възприемат себе си и общуват с околните. Акнето не е просто естествен феномен, съпътстващ съзряването, и е важно да спрем да говорим за него, като явление, което ще премине от само себе си.

bez-akne

BIODERMA насочва общественото внимание върху този проблем, като стартира образователна кампания за грижата за кожа с акне, чиято цел е да обедини усилията на дерматолози, психолози, фармацевти, родители, тийнейджъри и медиите в борбата срещу акнето.

На 12 октомври ще се проведе национална кампания за безплатни прегледи на пациенти с акне, в която ще участват дерматолози от цялата страна.

Целта на кампаняиата е да насърчи и популяризира културата на посещение при дерматолог, като важна стъпка в борбата срещу проблема.

Полезна информация за правилните грижите за акнеичната кожа, както и всичко за кампанията #ЗаедноСме в борбата срещу акнето можете да намерите на www.bioderma.bg

Митове за акнето  1. Почистването на кожата сутрин и вечер е първата стъпка в борбата с акнето, но хигиенните продукти за акне не трябва да съдържат спирт, защото спиртът дехидратира кожата и провокира още по-силно омазняване и засилва акнето.

  2. Важно е да се използват подходящи продукти, които са некомедоногенни. Прикриването на пъпките с грим, обаче, не решава проблема. Никога не трябва да си лягате с грим, защото гримът, както и всички замърсявания на кожата провокират появата на акне.

  3. Слънцето създава впечатление, че подобрява състоянието на кожата, но веднага след като излагането на слънце приключи, акнето отново се появява. Това е известно като „rebound effect (обратен ефект)”. Съветваме ви да използвайте слънцезащитни продукти, адаптирани за вашия тип кожа.

  4. Акнеичната и проблемна кожа също се нуждае от хидратация. Добре е да се използват продукти, които въздействат на причината за появата на акне, но и хидратират. Ако искаме да имаме дълготраен, а не само моментен ефект, трябва да сме постоянни в грижата за кожата си.

  5. Да, акнето е често срещан проблем, но то не минава от само себе си. За да се справим с акнето, е добре да се посъветваме със специалисти – дерматолог, фармацевт и козметик.

  6. Ако един продукт ни действа добре, то няма нужда да го сменяме, защото при по-продължителната употреба неговият ефект ще се засили.


90 на сто от тийнейджърите имат акне или младежки пъпки, но само 15 на сто се консултират с дерматолог, казва в интервю за БНР д-р Айлин Шеф, дерматолог във Военномедицинска академия (ВМА). Много от младите хора имат психологически проблеми заради това. В сряда, 12.10.2016 г.,  екип от шестима дерматолози на военната болница ще преглеждат безплатно пациенти с акне. Така лечебното заведение се включва в Националната образователна кампания "Заедно сме в борбата срещу акнето".

Лечението на младежките пъпки не е сложно, но изисква преглед при специалист и продължава средно до 6 месеца, като резултатите са видими още на третата седмица: Акнето е едно от най-честите кожни заболявания. 85% от всички хора в някакъв период от своя живот страдат от това заболяване. То засяга районите на кожата, които са с по-голямо количество мастни жлези. Това са: областта на лицето, гърдите, горната част на раменете, гърба.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.