История за любов от Япония

История за любов от Япония

Принцесата, която се отказа от титлата си заради любовта


Принцесата на Япония Мако се сгоди за обикновено момче, съобщават международните медии. Тя го направи, след като е получила одобрението на императора на страната, предава BBC.
Новината за годежа стартира дълъг процес на сключване на брак. Тя означава, че принцесата ще загуби кралския си статут след като се омъжи.
Според японски закон, подлаган на критики, жените от императорското семейство губят своята имперска принадлежност, щом се омъжат за мъж от народа. Правилото обаче не се отнася до мъжете от императорското семейство.


mako 1


На пресконференция в неделя, 3 септември 2017 г., принцесата сподели, че е била привлечена за първи път от "усмивката като слънце" на годеника си Кей Комуро.
"Бях наясно още от дете, че ще изгубя кралския си статус щом се омъжа. Работих да помагам на императора да изпълнява задълженията си като член на кралското семейство колкото мога повече, но същевременно желаех мой собствен живот", казва тя.
Годеникът е на 25 години и е служител в юридическа фирма. Двамата се запознават в университета 5 години по-рано.
Принцеса Мако е на 25 години. Тя е най-голямото дете на принц Фумихито, чиято официална титла е принц Акишино. Принцесата прави докторат и работи като изследовател в музей.
Очаква се сватбата да се състои следващата година, 2018 г.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.