Мис Вселена

Мис Вселена
Мис Южна Африка Деми-Лий Нел-Питърс спечели короната за Мис Вселена 2017 на финала на конкурса, провел се на 26 ноември в казино-хотел "Планет Холивуд" в Лас Вегас, съобщава списание Time. Нейни подгласнички станаха мис Колумбия, Лаура Гонсалес и мис Ямайка, Давина Бенет.

Рекорден брой участнички се бореха за престижната титла – имаше представителки на 92 държави. Короната обаче бе поставена върху главата на 22-годишната Мис Южна Африка – Деми-Лей Нел-Петерс. Наскоро тя се дипломира в специалност бизнес мениджмънт. В момента води и курсове по самоотбрана за жени, в което стана професионалист, след като е нападната в колата си в Йоханесбург, но като по чудо успя да избяга въпреки насочените пистолети към нея. Това се случва  месец, след като Деми печели титлата Мис Южна Африка.

Попитана по време на конкурса за най-важния проблем, с който се сблъскват жените на работното място, тя каза, че това е липсата на равно заплащане. "На някои места жените помучават 75% от това, което печелят мъжете, за да вършат същата работа, в същите часове и това не е правилно", смята тя. "Мисля, че жените по целия свят трябва да имат равно заплащане за работата, която вършат наравно с мъжете", коментира красавицата.

Заедно с титлата, Нел-Петерс получава годишна заплата, луксозен апартамент в Ню Йорк за времето на своето "царуване" и допълнителни награди. Тя е втората жена от родината си, която печели приза.

Водещ на церемонията отново бе Стив Харви, който преди две години обърка победителката в конкурса и след конфузни обяснения на живо по телевизията я накара да върне короната, за да бъде сложена на истинската победителка.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.