Събери вдъхновение от България

Събери вдъхновение от България

Българските традиции оживяват пред Народния театър с Кока-Кола
6 ансамбъла ще се надиграват, представлявайки българските етнографски области


Какво: Събери вдъхновение от България
Къде:  пред Народен театър „Иван Вазов“ София
Кога: 22.10., неделя, от 12.00 часа

Виж програмата и датите за шест града в България


CC_Ethno_bottle_programa

За първи път в света Кока-Кола представя лимитирана колекция от шест дизайнерски бутилки, посветена на неповторимото разнообразие от везбени орнаменти и композиции от различни краища на България. За първи път и шест ансамбъла за народни танци ще се надиграват на живо пред публика, представяйки шестте етнографски области в България. Това ще стане на 22.10., неделя, от 12.00 часа пред Народен театър „Иван Вазов“в столицата и е част от кампанията на Кока-Кола „Събери вдъхновение от България“. Емблематичната стъклена бутилка на компанията е облечена в мотиви от шевиците на шестте български етнографски области – Шопска, Тракийска, Родопска, Пиринска, Добруджанска и Северняшка.
В неделния ден всички жители и гости на София ще могат да се насладят на родните ни танци, като празненството ще бъде и част от честванията на 6-та годишнина на БНТ2 и ще бъде излъчено на живо. Множество награди и изненади очакват публиката.
Освен София, още пет български града ще се включат в инициативата на Кока-Кола и един от емблематичните ансамбли за български народни танци „Чинари“, а какво ще се случи, всеки ще може да разбере на място.
Градовете са:
Пловдив, представляващ Тракийската етнографска област, 23.10., 18.00 ч., площад „Централен“.
Смолян, представляващ Родопската етнографска област, 24.10, 17.00 ч., площад „Свобода“.
Благоевград, представляващ Пиринска етнографска област, 27.10., 18.00 ч., площад „Георги Измирлиев“.
Варна, представляваща Добруджанска етнографска област, 28.10., 18.00 ч., площад „Севастопол“,
Велико Търново, представляващ Северняшка етнографска област , 29.10., 13.00 ч., пред входа на резерват „Царевец“.

Българската шевица украси бутилките на Кока-Кола


Вдъхвайки нов живот на традициите, Кока-Кола за пореден път демонстрира своята жива история, свързана пряко с България, която през годините развива и обогатява. Така както контурната бутилка е лицето на Кока-Кола навсякъде по света, така и шевиците са запазената марка на България по всички международни прояви и изложения. Вдъхновена от нашето вековно културно наследство, серията има своята колекционерска стойност и историческо значение за Кока-Кола в България, защото обединява в едно няколко емблематични елемента – иконичната стъклена бутилка датираща от 1915 г., ексклузивният надпис на кирилица с история от 1965 г. и отличителните за 6 български региона шевици с история от 30-те години на миналия век.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.