Най-великите филмови героини

Най-великите филмови героини

Класации. Класации. Тази би трябвало да е актуална, защото е от декември 2016 г. Но в нея липсват две или три филмови героини без които тя не е пълна - образа на Скарлет О'Хара представен от Вивиан Лий, образа на Ана Каренина - колко много актриси са пресъздавали нейния образ  - Грета Гарбо, Вивиан Лий, Татяна Самойлова, Жаклин Бисе, Софи Марсо, Кийра Найтли.


Най-великите филмови героини в историята


Хърмаяни Грейнджър оглави класацията на 50-те най-популярни женски персонажи от филми и сериали, направена от американското списание "Холивуд рипортър", съобщи Лента. В ролята на Хърмаяни Грейнджър от поредицата за Хари Потър се превъплъщава британската актриса Ема Уотсън.

Втора по ред е принцеса Лея, изпълнявана от Кари Фишър, в космическата сага "Междузвездни войни".

Трета е Бъфи Съмърс от сериала "Бъфи, убийцата на вампири" в изпълнението на Сара Мишел Гелар.

В челната петица са също Миранда Пристли (Мерил Стрийп) от филма "Дяволът носи Прада" и Дейна Скъли (Джулиан Андерсън) от сериала "Досиетата Х". Следват Лиз Лемън (Тина Фей) от сериала "Рокфелер плаза 30", Лесли Ноуп (Ейми Полър) от комедийната тв поредица "Паркове и отдих", Денерис Таргариен (Емилия Кларк) от "Игра на тронове".

 

В челната десетка са също Ел Удс (Рийз Уидърспун) от "Професия блондинка" и Мери Попинс от 1964 г. в изпълнение на актрисата Джули Андрюс.

Последната 50-а позиция е отредена за Джуно от едноименния филм от 2007 г. Ролята се изпълнява от Елън Пейдж, посочва БТА.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.