Пълнолуние и частично лунно затъмнение

Пълнолуние и частично лунно затъмнение

Тази вечер ще има пълнолуние и частично лунно затъмнение


Действието се развива на нашата тераса. Да се насладим на Пълнолунието в лятната вечер. След  проливния дъжд в следобеда да се надяваме на прохладна и без облаци вечер и пълна картина към небесния спектакъл.

moon diana ruseva

На 7 август 2017 г. вечерта ще има частично лунно затъмнение. Слънцето, Луната и Земята ще се подредят в почти права линия и Луната ще се скрие в сянката на нашата планета.


В нощта на 7 срещу 8 август южната част на Луната ще се оцвети в червеникав цвят. Това е сянката на Земята, която ще причини частичното лунно затъмнение.

Пълнолуние настъпва на 07.08.2017 г. в 21:47 часа.

За България то започва още при изгрева на Луната - в 20:29 ч. за София. Тя ще изгрее частично затъмнена. Максималната фаза ще бъде в 21:20 ч.

Всички, които желаят да наблюдават явлението, е добре да използват бинокли или зрителни тръби, за да открият Луната много ниско над източния хоризонт”, обясни Пенчо Маркишки от Института по астрономия към БАН пред бТВ.

moon woman pix

Ето какво казва за това Пълнолуние астроложката  Antoaneta Salfij:

Пълната луна, която вече е в зоната на Водолей, тази вечер ще застане точно срещу Слънцето, което свети в Лъв.

От хиляди години затъмненията са се приемали като особени знамения, които най-често са се свързвали с катаклизми, катастрофи, неочаквани промени, съдба. По Лунното затъмнение специално се е вещаела съдбата предимно в личен план.

Днешното Лунно затъмнение, което се случва по остта Лъв- Водолей наистина ще засегне индивидуалността и отношенията с колектива, с общото мислене, с действието на стадото, с приетите разбирания за закон, морал чест, правила. Възможно е да се появят ситуации, в които да си мислим, че действията ни ще се осъдят от повечето хора, но да сме вътрешно убедени, че това е нашият път. Ще искаме да излезем от сянката на другите, да се проявим, да се отделим.

Ще имаме достатъчно смелост да се заявим, уверяват ни звездите. Изключително мощна доза адреналин за промяна и себеопознаване ще ни инжектира Лунното затъмнение, днес. Добре е да се възползваме, даже да имаме чувство че боли, че се цепим, че се разделяме.

Ако интуицията ни подсказва, че това е нашият начин, трябва смело да го яхнем и да продължим напред.

***


На 21 август пък Луната ще застане между Слънцето и Земята. Пълното слънчево затъмнение ще може да се наблюдава само от САЩ.

Луната ще хвърли сянка с размер около 100 километра в диаметър и само хората в тази пълна сянка ще наблюдават пълно затъмнение - от щата Орегон до щата Северна Каролина в континенталните американски щати.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.