Деца умират вън, нашите деца

Деца умират вън, нашите деца
Следите новините и знаете какво се случва у нас. Според изследвания най-големият проблем в България е корупцията. Ниските доходи, корупцията и престъпността са най-големите проблеми за българите. Бедността обрича на бедност. Корупацията е нещо с което у нас се бори показно на думи. Престъпността се увеличава. Има  още нещо утре няма да има кой да работи в България, този проблем и сега се усеща.

Знаете за демографския проблем пред който е изправен страната ни. Страната ни влиза в световните новини с постижения на спортистите ни и с такива новини. Последното с което влязохме в световния новинарски поток е това:

bbc populationМатериалът отбелязва, че България се очаква да има най-бързо свиващото се население в света. Тя вече е загубила 1/5 от населението си от 90-те години насам, отбелязва BBC


Страшно е когато четеш новини. За убити жени, за убити майки, за жени жертва на домашно насилие.

Страшно е когато децата на България умират. Такива са новините от последните дни. За дете на 11 години, което се е самоубило. За дете, което е убито. За дете, което е загинало от паднала футболна врата, докато играят.

5.09.2017 11-годишно момче от Стрелча се е самопростреляло в главата с ловна пушка и е загинало на място. Инцидентът е станал в период, когато детето е било само вкъщи. Според разследващите по всяка вероятност става дума за нещастен инцидент

4.09.2017 Окръжната прокуратура в Ловеч започна разследване на инцидента на стадиона в тетевенското село Градежница, при който загина 12-годишно момче. Детето е  пострадало при преместване на подвижна метална футболна врата.

21.08.2017 11-годишно момиче е убито в асансьор в Бургас. Задържано е 15-годишно момче. От прокуратурата и от полицията отправиха апел към родителите да налагат по-строг контрол спрямо децата им, когато използват социалните мрежи

Може да бъде продължен списъка. По-важното е защо се случват такива неща, какво може да случи, за да не умират нашите деца.За войната по пътищата, която взема своите жертви знаем.Има нещастни случаи при които загиват деца. Но дете да убива дете. Дете да се самоубива.

***

Оказва се, че има цяла черна хроника с деца загинали от паднала футболна врата:http://bnr.bg/varna/post/100633188/greda-na-futbolna-vrata-se-stovari-na-glavata-na-uchenik. За случая в Разлог помнех, защото съм го давала като пример за нещо, което не може да се случи, а се оказа, че съм грешала.

използвани са заглавия от сайта на БНР - не от сайтове, които се издържат от трафик, т.е. една идея по-обективни

 

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.