Докога?

Докога?
Когато бях малко дете, още в детската градина, в нашето село се случи нещо, което оказа голямо влияние върху представите ми за света. В София – съпруг бе убил съпругата си. Със служебния си пистолет. Първо нея, след това себе си. Тя учителка, той офицер. Имаха две деца. Децата бяха разделени – момичето отгледано от родителите на майката, момчето от родителите на бащата. Реална история, случила се почти преди повече от 40 години, в съседската къща. Тогава за такива неща не пишеха във вестниците
Днес медиите знаят, че лошите новини носят повече кликове. Затова и научаваме много и подробности (често брутални и кървави)

Видове насилие срещу жените

Проблемът е, че домашното насилие съществува и днес.
И като в онази поговорка „Кучетата си лаят, керванът си върви“. Много говорене, много медиен шум… много фондации, какви ли не горещи линии и всичко е добре, докато водеща новина не стане поредното убийство на жена от партньора й.

Накратко новината от 30октомври 2018 г. е така:
Издирваният 26-годишен мъж, заподозрян за убийството на бившата си приятелка, е прострелял себе си и детето си край Горни Богров. Мъжът се е криел край населеното място, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.
При идването на екипи на полицията той първо е прострелял дъщеря си, 1-годишното момиченце, след което се е прострелял. Двамата са откарани в изключително тежко състояние в "Пирогов". Детето е в кома и е починало на 30 октомври сутринта.
По-рано 23-годишна жена беше застреляна в столичния квартал "Надежда". Полицията е получила сигнала в 18:31 ч. на 29 октомври.
Тялото е открито в апартамент на ул. "Бели Дунав" от родителите на жертвата, които я потърсили след като дълго време не могли да се свържат с нея.


Да убиеш собственото си дете? Това някак не е обяснимо. Дете на 1 годинка? Друго, ако е наркоман на на 20+ години, който буквано е побъркал роднините си с насилие и лъжи, за да задоволи потребността Но да убиеш собственото си дете, когато то е на годинка (воден може би единствено от мотиви за ревност и/или осъзнаване на случилото се)

Децата винаги са жертва при такива събития.

Отново
Поредната убита жена и дете, което ще остане без майка и въобще без родители, защото бащата или ще е в затвора, или ще се самоубие - така показва историята на подобни случаи до момента.

Помните ли? (последните случаи, които ни станаха познати от медиите)
Елена вече я няма, защото мъжът й я застреля посред бял ден, пред приятелката й, след множество подадени жалби за нарушаване на ограничителната заповед.
Помните ли Виола, която е убивана 55 минути от приятеля си.
Помните ли Катя от Пещера, застреляна на пътя.

За 2018 г. са 22 или 23 жени, 23 жертви на домашно насилие Толова са по официални данни. И колко още лични трагедии, коио може да не са станали гласни.

И много, много други мъртви жени, останали само като инициали в криминалната хроника, убити от човека, който би трябвало да е най-близкия им. Партньор. Съпруг Баща на детето им.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.