Какво е женската привлекателност?

Какво е женската привлекателност?

13 женски качества, които мъжете намират за неустоими


Какво е женската привлекателност? И защо често се случва по-малко привлекателни момичета да се наслаждават на мъжко внимание, докато перфектни красавици се оглеждат самотно?

Екипът на Bright Side ни предлага списък на качества и личностни черти, които винаги успяват да направят една жена привлекателна и желана.

Самоувереност
"Тези, които смятат, че са привлекателни, наистина стават по-привлекателни от другите." Йохан Волфганг фон Гьоте
"Нищо не прави една жена по-красива от убеждението, че тя е красива." София Лорен
Ако една жена излъчва увереност, че е неустоима, светът няма друг избор, освен да се съгласи. Обикновеното на пръв поглед момиче, което е в мир с външния си вид, има далеч по-големи шансове да стане популярно сред противоположния пол, отколкото красавица, която се тормози всеки път, щом открие малка пъпка на носа си. Самоуверените жени никога не са критични към себе си на публични места. Те излъчват обаяние и сексапил - качества, които мъжете винаги бързо оценяват.

Женственост и безпомощност
"Лесно е да бъдеш красива; трудно е да се представяш като такава." Франк О'Хара
Силният пол е склонен да даде предимство на безпомощно изглеждащи момичета, които позволяват на мъжа да бъде мъж. Спечелването на вниманието на една жена, грижейки се за нея, откликвайки на нейния зов за помощ са неща, които карат мъжа да се чувства голям и силен. Но е важно да не се прекалява с парадиране на фалшива, преувеличена безпомощност, която само би подразнила.

Доброта
"Красотата е другото обещание за щастие. " Фридрих Ницше
Добросърдечността и готовността да се интересува, грижи и прощава, са нещата, които отличават една наистина красива жена от хубавата, но бездушна кукла.  Да бъдеш в състояние да видиш хубавото във всяка ситуация, да гледаш на света с чисти очи, да обичаш и съчувстваш са качества, които ви правят привлекателни, независимо от външния ви вид.

Независимост
"Сексапилът е петдесет процента това, което имаш и петдесет процента това, което хората мислят, че имаш." София Лорен
"Не всяка жена се ражда красива, но ако тя не е красива на 30, значи е просто глупава." Коко Шанел
Мъжете са склонни да бъдат очаровани от целенасочени жени, които са предпочитани пред пасивните и зависимите. А истински привлекателната жена винаги знае точно какво иска. Когато се сблъсква с трудности, тя не губи време, за да търси вината за грешките си у другите. Тя е господарка на съдбата си и това е, което я прави вълнуваща и желана.

Способността да се живее тук и сега
"Поговорката, че красотата е втора кожа, е само повърхностна поговорка." Хърбърт Спенсър
Жените, които знаят как да живеят тук и сега, да присъстват наистина в собствения си живот, да се наслаждават на всеки момент, винаги успяват да станат силен магнит за мъжете. За представителите на силния пол е истинско удоволствие да са в компанията на жена, която знае коя е и е благодарна на всеки миг на живота. Енергията, оптимизмът, способността да устои на изкушението да хленчи и да критикува другите са качества, които са способни да ви направят обект на любов и внимание.

Талантът да представяте себе си 
"През годините съм научил, че това, което е важно в една рокля, е жената, която я носи." Ив Сен Лоран
"Една жена е близо до това да бъде разсъблечена, когато тя е добре облечена." Коко Шанел
Добре поддържаната и с вкус облечена жена, която знае кои са добрите й страни и как може да ги подчертае, винаги успява да впечатли. Мъжете не се интересуват, дали дрехите ви следват най-новите модни тенденции, но ​​винаги забелязват, когато рокля ви  стои идеално.

Добра домакиня
"Царството на жената е царство на нежност, изисканост и толерантност." Жан-Жак Русо
Може някои дами да ги заболи от този факт, но да бъде добра домакиня е една от чертите, които мъжете ценят особено високо. Една жена, която може да готви и да се грижи за дома, има голям шанс да спечели един мъж със способността си да създаде специална атмосфера на топлина и уют. За членовете на противоположния пол къщовницата въплъщава понятието за домашен уют и спокойствие.

Способността да прегърне щастието
"Една наистина щастлива жена може да подлуди всеки мъж и почти всяка друга жена." Джон Ървинг
Мъжете не харесват жени, които се дразнят лесно и са постоянно недоволни от нещо или някого, или жени, които мислят, че другите хора са задължени да ги направят щастливи. От друга страна, щом сте открити за щастието, не забравяте ценните за вас хората, които са ви превърнали в този ярък човек, който сте сега.

Демонстрирането на жив интерес
"Една жена има само един начин да бъде красива, но стотици начини да бъде очарователна." Монтескьо
Един от най-сигурните начини да плените сърцето и ума на избрания от вас човек, е да покажете истински интерес към всички аспекти на живота му. Демонстрацията на естествено и искрено съчувствие никога не остава неоценена. В същото време, една наистина привлекателна жена не трябва да се бои да разкрие собствените си желания  - било то в ресторанта или в леглото.

Комуникационни умения
Мъжете търсят компанията на отворени, общителни жени, които могат да поддържат интересен разговор, без да се държат сякаш знаят всичко. Истински изкусителната жена е остроумна, но не многознайница. Тя винаги показва истински интерес към всичко, което мъжът казва, позволявайки му да се чувства умен, находчив и внушителен. Една жена, която знае как да слуша, винаги е желан спътник.

Грациозност
"Няма грозни жени; има жени, които не знаят как да изглеждат хубаво." Жан де ла Брюйер
Жестовете на привлекателната жена са плавни и грациозни. Тя притежава идеална осанка и завладяваща походка. Движенията й говорят за самочувствие и са в мир с тялото й. Походката й може да има хипнотичен ефект върху противоположния пол.

Усмивка
"Нищо не ни прави по-привлекателни, както доброто настроение." Ефим Спигел
Усмихнатите жени с добро чувство за хумор имат много по-добри шансове да привлекат мъжа, отколкото постоянно намръщените, които винаги са недоволни от нещо. Искрената сияеща усмивка е не само знак за весел нрав. Тя също така предава енергия и жизненост. Вглеждайки се в блестящите радостни очи на една жена, мъжът вижда обещание за удоволствие и щастие.

Естественост и искреност

"Мисля, че сексуалността е привлекателна, само когато тя е естествена и спонтанна." Мерилин Монро
Всякакъв вид преструвка отблъсква. Наистина привлекателната жена е естествена, открита и без комплекси. Искреността привлича мъжете.
Без съмнение всички от горепосочените характеристики са важни за да бъде една жена привлекателна. Въпреки това, истинският ключ към самоизява се крие някъде другаде.  Става дума за едно просто, но незаменимо качество, притежавно от всяка жена по света - способността да бъде себе си. Само като остане вярна на своя уникален характер, тя ще бъде в състояние да отговори на този специален човек, който завинаги ще бъде с нея.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.