Подобно на много неща, флиртът е умение, което изисква практика, за да се овладее. Ако жените знаят, че пътят към сърцето на мъжа минава през прости и недвусмислени фрази, то при мъжете е по-трудно. Може би, защото се очаква да са водещата страна, може би защото жените следват своите инстинкти, в което е заложено продължаването на рода… Но ако обичайната техника на един мъж се състои в несвързано мънкане под носа над чаша питие, да се поти, а след това да се втурне към най-близкия тъмен ъгъл, може би се нуждае от помощ.

Това са съветите на експерта Джийн Смит и може да са полезни за едно добро начало. Ето какво съветва тя:

Как да флиртуваме успешноflirt_bar
  1. Не съдете книгата по корицата Изчакайте да зададете – или да ви зададат – поне един въпрос, преди да си направите извод за някого. Когато забележите човек в другия край на помещението, вие правите субективен и неинформиран избор. Поставяйки етикет „Харесва ми“, упражнявате натиск върху самите себе си. Ако пък започнете разговор и си помислите „Всъщност не ми харесва“, упражнявате натиск върху събеседника.

  1. Разполагате с ограничено количество енергия във всяка една ситуация. Не я изразходвайте за стеснителност Вложете енергията си в своя събеседник. Така няма да се чувствате неловко. А и хората обичат да ги дарявате с внимание. Вместо да си мислите „Боже, какво ли си мисли“, слушайте и се фокусирайте върху отсрещната страна.  1. Живейте в настоящето Не се опитвайте да изпреварвате ситуацията и да гадаете какво ще се случи след малко – няма откъде да знаете.  1. Зрителен контакт Колкото повече някой ви гледа в очите, толкова по-вероятно е да ви харесва. Разбира се, в обикновен разговор хората осъществяват зрителен контакт. За да разберете дали отсрещната страна флиртува, или просто се държи приятелски, използвайте лесния акроним FLIG


Frequency (честота) – колко често ви гледа?

Length of time (продължителност) – колко дълго ви гледа?

Intensity (интензитет) – колко интензивен е зрителният контакт?

Gestures (жестове) – налице ли са допълнителни жестове (докосване на косата/лицето ви или облизване на устните)?

  1. Не флиртувайте, за да получите одобрение Ако целта ви е отсрещната страна да повдигне самочувствието ви, ще останете разочаровани. Трябва сами да направите така, че да се чувствате добре в кожата си.  1. Не се опитвайте да сте човек, който не сте Искате хората да харесат истинското ви „аз“, а не онова „аз“, за което се представяте.  1. Няма да си паснете с всеки... и това е нормално. Дори е хубаво. Ако се опитвате да флиртувате с някого и нещата не се получават, преминете към следващия човек.  1. Ще ви отхвърлят. Приемете го. Ще ви отхвърлят и вие също ще отхвърляте. Но ако флиртувате страхливо, шансът за успех е нулев.


 Какво прави един човек привлекателен? Външен вид, ресурси, поведение, интелигентност, или нещо по-уникално и специално?

Използвана е публикация на Independent