София Индипендънт

София Индипендънт
Какво: Осми София Индипендънт Филм Фестивал - форум за независимо кино
Къде: София
Кога: 26 октомври – 5 ноември 2017 г.

През 2017 г. осмото издание на фестивала София Индипендънт  е с изявен конкурсен характер, за разлика от предишните седем издания. Следващата седмица в София се очаква да пристигнат едни от най-радикалните и независими автори на филми от различни точки на света.

Освен членовете на между народното жури – продуцента Шрути Гангули, Габриеле Каполино от IFP и Лорен Хамъндс – от програмния екип на Трайбека Филм Фестивал, в София пристигат и много изявени автори на хитови независими филми, както и професионалисти, създали своите филми почти без никакви пари.

Софийската публика на фестивала ще има възможност да се срещне и да разговаря на живо с талантливата Натали Каплан, която пристига да представи своя филм „Имало едно момиче“ (2017) – история за момиче, забъркало се в необичайни връзки с лекаря си, съседа си и с един млад войник.

Известният продуцент Алекс Липшулц, който работи и като режисьор и като сценарист, ще представи своя филм, заснет изцяло на идиш (език, от десетилетия неизползван в киното)– „Менаше“.

Не е за пропускане и българското предложение в конкурса за игрален филм – шедьовърът на Константин Божанов „И после светлина“ –   своеобразно любовно писмо до изкуството.

За да представят провокативния си филм „SFashion” – хорър драма за бизнеса в Европа, в София пристигат продуцентът Джузепе Лепоре, режисьорът Мауро Джон Капече и актрисата Карина Коронеа.

Сред специалните киногости на „Со Индипендънт Филм Фест“ е и номинираният за „Оскар“ Себастиан Юнгер, режисьор и продуцент на едно от най-провокативните предложения в документалния конкурс  – „Ад на Земята: Възходът на Ислямската държава“ (2017).

Над 20 специални независими кинематографисти очакваме в София да предстваят нискобюджетните си филми, създадени почти без пари, но с размаха на свободния дух.

Филмите от фестивала могат да се видят в кината: „Люмиер Лидл“, Дома на киното, „Одеон“, Г8, „Евросинема“, „Влайкова“ и Дада Културен Бар.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.