Фестивал на шевицата

Фестивал на шевицата
На 9 септември на площад "Възраждане" в град Белослав, обл. Варна ще се състои първият фестивал на шевицата, който ще ни покаже отблизо везбената традиция на българката – хилядолетия, вшити в тъканта.

Интересният фестивал ще предостави трибуна на една особено колоритна част от бита и традицията ни – везбата. На фокус ще са автентичната шевица и нейните съвременни интерпретации с израз в различни артикули и продукти на ръчното творчество.
Фестивалът е насочен към всички любители и професионалисти в областта на везмото. Посетителите ще могат да видят и да се насладят на голямо разнообразие от активности - изложби, ревю на носии, работилница за шевици, концертна част (народни песни и танци) и занимателни секции за най-малките.

shevica fest

По време на фестивала ще бъдат проведени кратка тематична беседа с участието на видни етнографи, изложби, ревю на носии, работилница за шевици, концерти с народни песни и танци, занимателни секции за най-малката аудитория и различни други съпътстващи мероприятия.

Любителите на фотографията ще могат да направят фотосесии, като след селекция от кадрите ще бъде изработен календар и фотоалбум.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.