Кучето приятел ни прави по-здрави

Кучето приятел ни прави по-здрави
Искате ли основателна причина за да си вземете куче? Ще бъдете по-здрави и ще живеете по-дълго. Обяснението е логично За мен, за нашето семейство, което е имало почти винаги куче и то е било другар. Първото ни куче бе едно намерено кученце в кашон. В началото беше топка, която трудно се качваше по стълбите и подмокряше коридора, но след това ме научи, че трябва сутрин да ставам рано и да правим разходка, а след това да закусваме. Вечерната разходка беше също задължителна. И тук не важаха никакви оправдания – и в студ, в дъжд, в сняг, когато имаш много работа и когато не си става – отиваш на разходка. Всеки знае колко е важно движението и че всеки ден трябва да извършваме поне 30 мин активно физическо натоварване.
И още нещо има, кучето става приятел, верен приятел.

dog-walking pix
Кучетата намаляват риска от преждевременна смърт?


Кучетата намаляват риска от преждевременна смърт на собствениците си с една трета, съобщи в. "Дейли мейл", предаде БТА.
Рискът възрастните хора, които живеят сами, да умрат през следващите 12 години, е с 33 процента по-малък, ако имат куче.
Учени от университета на Упсала обхванаха в изследването си повече от 3,4 милиона възрастни хора.


Кучетата намаляват най-много сърдечните заболявания сред собствениците им. Те предпазват възрастните хора и от самота, която се сравнява с хронична болест и може да предизвика деменция или сърдечносъдови заболявания.

Освен че насърчават физическата активност, кучетата засилват и добрите бактерии в храносмилателната система, а това укрепва имунитета.

Най-полезни за здравето на възрастните хора са кучетата от ловджийските породи, като голдън ретривър, ирландски сетер, бигъл.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.