Домашните животни помагат да сме по-здрави

Домашните животни помагат да сме по-здрави
Понякога домашните любимци ни създават доста неприятности, но това не може да се сравнява с обичта и предаността, която дават. Оказва се, че имат и друго предимство – действат като лекарство на стопаните си, пише Дарик нюз.

Учените са убедени, че положителният ефект не се изчерпва с доброто настроение, което носят, но са и полезни за здравето. Ето пет

Домашните животни, които действат като лекарство


Кучета
С куче в дома си няма как да скучаете. Сред многобройните забавления са часовете разходки. Кучетата предразполагат към спорт в парка, например джогинг.
Добрият ефект се изразява в няколко килограма по-малко, намален холестерол, набавяне на свеж въздух и превенция на заболяванията, свързани със заседнал начин на живот. Психолозите твърдят, че кучето намалява склонността към нервност, депресия и други психични разстройства.


shero 151213

Котки
Смята се, че котките са способни да абсорбират отрицателната енергия. Учени твърдят, че усещат физическата болка на стопанина си, намират точното място, лягат на него и го затоплят с тяло.
Според тях тайната на котешкото „лекарство“ се крие в мъркането. Успокоява нервната система, поради звуковите вибрации, нормализира кръвното налягане и сърдечния ритъм.

Папагали
За папагалите се твърди, че имат благоприятно въздействие върху сърцето и помагат за лечение на зекване.
Освен това повишават тонуса и доброто настроение сутрин с жизнерадостните звуци, които издават.

Рибки
Аквариумните рибки са сред най-добрите лекове за стрес. Достатъчно е само да ги наблюдавате около 30 минути всеки ден, за да се отпуснете, да нормализирате пулса си и да загърбите ежедневните неприятности.

Зайци
Декоративните зайци и другите домашни гризачи се препоръчват на несигурни хора, особено деца. Съжителството с такова животинче помага да се преодолее безпокойството.
Галенето на козината на зайците развива фини двигателни умения, намалява нивото на агресия и тревожност. Смята се, че декоративните гризачи помага при ставни заболявания.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.