Грешки в пазаруването, които правим по Коледа

Грешки в пазаруването, които правим по Коледа
Сезонът на коледното пазаруване! Той почва още през ноември с Черния петък, продължава през целия декември до последния момент до Коледа и продължава след това до Нова Година.

Коледа е празник за душата, не за масата!


Съгласете се, че празникът няма да стане по-хубав, ако харчите с широки пръсти. Както и няма да има празник, ако не напазарувате (разумно) за него. Разликата е, че ще знаете какво сте похарчили парите и с много по-малко средства да купите, както подаръци и храна, да създадете празнична атмосфера или една зимна ваканция.

christmas shopping pix

 

 

 

Коледни промоции:
В разгара на предколедното пазаруване:
- А имате ли някакви празнични намаления?
- Да, ето тези стоки тук не са поскъпнали.

 

 

 

Нали не искате да изплащате разходите по Коледа до април? Това са няколко съвета, които ми прочетох през 2011 г. и ме накараха да се замисля. Ето какво казва Кристофър Елиът в Mint.com  кои са 5 грешки на хората около Коледа, на които някои търговци "тайничко разчитат".

- Не сравняваме, когато пазаруваме. Очакванията са по Коледа да оставим скептицизма на входната врата на магазина и да се втурнем да купуваме всичко, което искаме. Веднага.
Наясно сте колко глупаво е това. И къде ще ни отведе. Използвайте интернет и мобилни приложения за сравняване на цени. Ще си спестите главоболия.

- Превишаваме предварително заложения си бюджет. Още храна! Още напитки! Още вещи!" Не губете предпазливостта си. Бъдете внимателни. Поставете си бюджет и го следвайте разумно. Направете си предварително план, бюджет и се опитайте да го следвате.

- Талони за подаръци или сертификата за покупка с определена стойност не са лоша идея. Само имайте предвид когато получите такива за празниците, че те имат срок. Затова си вземете това, което сте избрали от магазина възможно най-скоро и разменете картичката с парична стойност, веднага щом можете.

- Пазаруването като мания (шопинг мания). Черен петък. Кибер понеделник. Коледа. Нова година. Разпродажби след Коледа. Пазруването може и да подобри настроението, но за кратко. Не позволявайте да ви обсеби.

christmas shopping pix 1

- Забравяме да върнем нежеланите стоки. (Пазете си касовите бележки!) Естествено, от магазините предпочитат да задържите странния подарък на племенника си или блузата, която никога няма да носите. Така пълним шкафовете си с толкова много непотребни вещи, които след години изхвърляме. Излишно е, по-добре се опитайта при първа възможност да направите замяна.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.