Как да отгледаме добри деца

Как да отгледаме добри деца
Тези хора са отлично запознати с цялата информационно-технологична индустрия и могат да си позволят която и да е джаджа. Факт е обаче, че техните деца често се оплакват, че не могат да използват устройствата толкова, колкото останалите им връстници.
Защо това е така, пита BrightSide? Какво е да си наследник на човек, създал целия си бизнес върху развитието на информационните технологии?

Ценни съвети на най-богатите хора на света как отглеждат децата си


1. Бил Гейтс - съосновател на Microsoft Corporation
Той има 3 деца. Те не са имали правото да използват таблети и смартфони чак до 14-тата си година. Според Бил малчуганите често са се оплаквали, че не могат да имат същите устройства, с които техните връстници разполагат. Родителите обаче са били непреклонни.
Когато децата най-накрая получават своите устройства, семейството налага няколко правила за употреба:
Устройствата могат да се използват единствено за домашна работа и разговори с приятели.
По време на хранене или преди лягане ползването на каквито и да е джаджи е забранено.
Родителите си запазват правото да ограничат времето за достъп до устройствата.

Съвети на Бил Гейтс към младите


2. Крис Андерсън - главен изпълнителен директор на 3D Robotics
В семейството на Крис се спазват няколко строги правила, които свеждат до минимум времето за използване на електронни устройства. "Децата ми ни обвиняват с жена ми, че сме "фашисти" и прекалено загрижени за технологиите, и казват, че никой от техните връстници няма (у дома си) същите правила", каза той за петте си деца на възраст между 6 и 17 години. "Но това е, защото ние сме виждали опасностите от технологиите от първа ръка. Аз самият съм го виждал. Не искам да видя как това се случва на децата ми".
Опасностите, за които той говори, включват излагане на вредно съдържание като порнография, тормоз от други деца и може би най-лошото - да станат пристрастени към устройствата си, също както родителите си.

3. Дик Костоло - бивш главен директор на Twitter
Дик Костоло и съпругата му са одобрили неограничена употреба на устройствата, стига двете им деца тийнейджъри да са в хола. Те вярват, че налагането на прекалено много времеви лимити за ползване може да има обратни ефекти върху децата.

4. Алекс Константинопол - главен изпълнителен директор на OutCast Agency
Алекс е стриктна относно употребата на устройства и всяко нещо, свързано с тях. Тя никога не е позволявала на най-малкия си син, който е на 5, да използва джаджи през седмицата, а на по-големите й деца на 10 и 13 им е разрешено да го правят само по 30 минути на ден, във вечерите на училищните дни.

5. Евън Уилямс - основател на Twitter и съосновател на Pyra Labs
Евън и неговата съпруга Сара имат двама сина. Нито един от тях не разполага с таблети. Вместо устройства, рафтовете в дома на Уилямс са пълни с книги. Според Евън те могат да помогнат на момичетата запълнят правилно свободното си време.

6. Стив Джобс - съосновател на Apple Inc., NeXT и Pixar
Джобс не е позволявал на децата си да използват таблети. Според него те трябва да се научат да ценят повече комуникацията в реалния живот, отколкото тази в интернет пространството. Ето защо Джобс прекарва голяма част от времето си в разговори със своето семейство вечер или по време на вечеря.
Мисли на Стив Джобс

Източник: BrightSide, превод: manager.bg - използвала съм като примери как Бил Гейтс или Стив Джобс отглеждат децата си. Илон Мъск също не разрешава на децата си да използват без надзор.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.