Как да създадем нови приятелства

Как да създадем нови приятелства
Как да привлечем нови приятели? Особено такива, които ни зареждат с енергия и ни предлагат друга гледна точка на живота, пита BrightSide?

Как да създадем нови приятелства в 10 стъпки


1. Не мислете твърде много
Достатъчно приятни и забавни ли сме за останалите? Дали не им доскучаваме? Всеки мисли за това, когато контактува с нов човек. Хубавото в случая е, че обикновено всичко е в нашата глава. Хората са по-възприемчиви, отколкото си мислите.


2. Не се страхувайте
Срещата с нови хора може често да бъде доста стресираща. Стараем се всячески да бъдем забавни и добри събеседници. Но колкото повече усилия полагаме, толкова по-малко успяваме. Затова най-добрият съвет е следният – просто бъдете себе си.

3. Направете малка стъпка
Нямате време да се срещате с повече хора? Защо не заговорите нов служител на работното място? Така ще тренирате социалните си умения. Дори откритата поза може да бъде една малка крачка.

4. Излезте навън
Готови сте да общувате? Следващата ви стъпка е да излезете навън! Запишете се на курсове, семинари, групи и дейности, които ви интересуват, за да намерите нови и интересни хора.

5. Нека първият ход да е ваш
Скочете в „необятното“, когато се почувствате готови за създаване на нови приятели. Използвайте психологически трикове, които помагат в общуването и изграждането на добрите взаимоотношения.

6. Който съди, губи
Напълно възможно е онези, които нямат нищо общо с вас в началото, да се окажат най-интересните хора, които някога сте срещали. Дайте им шанс! Опитайте се да се абстрахирате от предубежденията си.

Много е важно да можете да слушате. Всеки може да говори. И другият човек иска да получи внимание, да бъде чут. Покажете, че имате желание да го опознаете.

8. Прекарайте време заедно
Само чрез споделяне на времето ще затвърдите новото приятелство. Вечери, партита, кина и други места, където може да се забавлявате, са най-добрият избор.

9. Поддържайте връзка
А как да го запазим за дълго? Като поддържаме връзка. Да, понякога е трудно. Това обаче е единственият начин да запазите приятелството. Използвайте предпочитаните средства за комуникация (интернет, телефон и други), за да разберете какво се случва в техния живот.

10. Бъдете добър приятел
Помагайте им, подкрепяйте ги. Покажете им, че могат да разчитат на вас!

Източник: BrightSide

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.