Коледна реклама за прошката

Коледна реклама за прошката

Не всички празнични реклами на големите марки са весели и леки за гледане. Някои компании залагат на по-дълбоките и трудни за поднасяне послания, защото смятат, че е важно и те да бъдат изречени по Коледа. Една от тях през тази година е германската верига супермаркети Penny. Тя представи кратък рекламен филм, посветен на прошката.
Видеото разказва за майка и дъщеря, които са се отчуждили след като дъщерята е забременяла. Майката изпитва огромна трудност да отиде при дъщеря си на Коледа и да помоли да бъде до нея.
"След като вече видяхме много празнични реклами този сезон, е време и за първия спот, който се задълбава малко по-надълбоко и насочва вниманието към често срещан проблем за толкова много хора по празниците, а именно, болката от семейните отношения", коментира изданието за маркетинг Adweek, пише manager.bg.
"По някакъв начин това е тема табу, въпреки че сме виждали рекламодатели да се отнасят към нея все повече и по-открито напоследък", продължава то.
Рекламата е на агенция Serviceplan в Германия. Видеото се отличава с впечатляващ преход и визуално пресъдаване на трудния път, който извървява майката, за да застане до прага на къщата на дъщеря си.


This Supermarket’s Christmas Ad Is Darker Than the Rest, and for Good Reason
Penny and Serviceplan explore a painful part of the holidays www.adweek.com

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.