Най-големите притеснения по Коледа

Най-големите притеснения по Коледа
Мечтаете за Коледа? За една незабравима Коледа и се притеснявате дали ще се получи? Е, не сте само вие.

Дните преди Коледа са най-стресовите в годината за много хора, които се чувстват задължени да осигурят идеалния празник за близките си, пише в. "Дейли експрес" предаде БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на здравната компания Bupa.

Допитването, обхванало 2000 души, разкрива, че за внушителните 74% Коледа е най-стресовият период заради нереалистичните очаквания да организират семейния празник по идеалния начин. Голяма част от хората съобщават за "самоналожен" стрес. Едва 9% от анкетираните споделят, че се чувстват подложени на натиск от страна на близки и приятели да им осигурят подобаваща зимна почивка с изобилие от храна и подаръци.

За близо една трета от анкетираните (32 процента) основната тревога е, че ще "сгафят" и ще подарят на близките си неподходящи подаръци.

Около една пета (19 процента) от анкетираните признават, че са особено стресирани от невъзможността да балансират между професионалните си ангажименти и празничните очаквания на близките си.

Въпреки коледния стрес, на който са подложени, близо една трета от жителите на Острова не правят нищо, за да му противодействат. Мотивът им е, че собственото им добруване не е приоритет в празничния сезон.

Експертите напомнят на хората, които си самоналагат твърде високи очаквания за Коледа и се притесняват дали ще ги оправдаят, че не е необходимо да контролират всяка ситуация, нито е срамно да потърсят помощ от околните, и им препоръчват да отделят повече време за самите себе си.

elha shuplecov
Според нас, единствената основателна причина за притеснения по Коледа е ако сте самотен на празника. Има разлика между това да си сам и самотен, но Коледа е времето, когато семейството се събира. Най-ценното е това да бъдеш с близките си хора.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.