Коледният рекламен филм на LEGO

Коледният рекламен филм на LEGO

Производителят на играчки LEGO излъчи в Австралия нов рекламен филм, който се хареса на почитателите на продуктите му и беше включен в списъка с най-добрите коледни реклами на 2017 г. до момента според маркетинговото издание Adweek, пише manager.bg.
Видеото е стоп моушън анимация с герои - разбира се направени от лего конструктор. Водещи образи в него са Дядо Коледа и... белобрад Сенсей, който спасява положението и помага на Дядо Коледа да се завърне у дома.

Дългата минута реклама е дело на агенция CHE Proximity и започва с Lego North Pole, или коледното градче на LEGO. Човешки крак с вида на Годзила помита част от градчето, за да се озове Дядо Коледа в непознати земи - под леглото, при Сенсей Ву - незнайния духовен лидер.
Посланието на рекламата е "Правете заедно".

Смесването на различни култури чрез включването на азиатския образ на Сенсей освен креативен подход е и стратегически. Прессъобщение описва рекламата като част от по-голямо усилие производителят да включи в бизнеса си Азиатско-тихоокеанския регион, Австралия и Нова Зеландия. Японски семейства, например, празнуват Коледа, въпреки че разглеждат празника като нерелигиозен и въпреки че в страната най-често на него се яде много KFC. (Ритуалът се дължи на усилия на веригата за бързо хранене да комерсиализира празника в Япония през втората половина на 20 век и се подпомага от визуални прилики според японци между полковник Сандърс - емблемата на KFC, и Дядо Коледа.)


източник: http://www.adweek.com/creativity/sensei-wu-saves-santa-who-saves-christmas-in-legos-fun-holiday-ad

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.