Език на тялото, който пречи на общуването

Език на тялото, който пречи на общуването
Няма значение дали сте на интервю за работа или на среща с някого, с когото току-що сте се запознали – съществуват определени правила за общуване, пише BrightSide. Те гласят, че езикът на вашето тяло е отговорен за 58 процента от успеха ви.
Именно поради тази причина решихме да ви представим онези позиции на тялото, които ни пречат в комуникацията

10 позиции на тялото ни пречат в ежедневното общуване


1. Прегърбеност
Когато сте прегърбени, вие изглеждате слаби, незначителни и несигурни в очите на другите. Ако сте се отпуснали на стола (или сте се облегнали прекалено назад), демонстрирате незаинтересованост от работата си. Не на последно място – научни изследвания сочат, че прегърбената стойка понижава настроението и самочувствието.


2. Неправилна позиция на краката
Трудно можем да контролираме позицията на краката си, тъй като тя е подсъзнателна. Тя обаче може да издаде вашата незаинтересованост или несигурност. Освен това начинът, по който поставяте краката си, докато седите, може също да разкрие неща за вашата личност.
- Ако седите със събрани колене и раздалечени стъпала, вие изграждат образа на дете . Едно несигурно и витаещо във облаците дете.
- Кръстосаните крака понякога издават отбранителна, отдалечена или затворена позиция.
- Ако сте разкрачени, може да сигнализирате за господство и значимост. Тази позиция обаче разкрива и арогантност. Това я прави неподходяща в официални ситуации.
- Успоредно разположени крака показват неутралност, която ви кара да изглеждате открити и спокойни.
- Успоредните, леко завъртени настрани крака, прави жените по-женствени и привлекателни.

3. Нервно шаване с ръце
Обръщайте внимание на движенията на ръцете си. Ако шавате с тях нервно, вие демонстрирате липса на доверие и професионализъм. Не е изненада, че нервните движения, като например изпукване на кокалчетата, игра с косата или гризане на ноктите, както и прехапването на устните ви карат да изглеждате неспокойни и несигурни. От друга страна обаче, отсъствието на жестове може да бъде вредно и да показва загуба на интерес.

4. Скръстени ръце
Не стойте постоянно с кръстосани пред гърдите ръце. Това е отбранителна позиция. По този начин е възможно да накарате другите да си мислят, че не желаете да говорите. Същевременно обаче ако държите ръцете си успоредно, вие демонстрирате готовност за диалог. Най-добре е да държите ръцете си назад - това показва вашето превъзходство и увереност. Въпреки това, според някои изследвания, кръстосаните ръце показват по-голяма упоритост при работа с трудни задачи.

5. Слабо ръкостискане
Важно е да се ръкостискате силно. Обратното показва липса на авторитет и увереност. Но и тук трябва да има баланс - твърде силното ръкостискане може да се възприеме като агресивно. Едно от най-лошите ръкостискания се нарича „ръкостискане на мократа риба“ - слабо ръкостискане със студени и потни ръце, което създава впечатление за слабохарактерен и емоционално студен човек.

woman pix 3

6. Избягване на контакт с очите
Ако не гледате хората в очите по време на делова среща създава впечатлението, че сте неподготвени или непрофесионални. Ако се случи на приятелска среща, изглеждате неискрени. От друга страна, според експерта на езика на тялото Каръл Кинси Гоуман, прекаленият контакт с очите може да изглежда груб, заплашителен и враждебен.

7. Игра с телефона, с косата и т.н.
Заиграването с косата, ръцете, телефона или друг обект може да разсее партньора ви. Вие, от друга страна, ще изглеждате слаби и разсеяни, въпреки че едно скорошно проучване показва, че „fidgeting“ помага на мозъка да запази информацията по-добре.

8. Неправилна позиция на пръстите и китките
Когато поставяте пръстите на едната ръка върху тези на другата, бъдете внимателни. Тази позиция може да създаде впечатлението, че се опитвате да измамите човека срещу вас или да наложите мнението си, вместо да го убедите.

9. "Имитирате" другите неправилно
Огледалното имитиране може да бъде изключително полезно. Благодарение на него вие изграждате по-добра връзка с околните. То демонстрира доверие, позволява ви да провеждате по-задълбочени диалози. Изследванията показват, че въпреки че мъжете намират огледалното имитиране за по-трудно от жените, жените се влияят повече и смятат, че мъжете, които повтарят жестовете или позата им, са по-привлекателни.

10. Не сте достатъчно усмихнати
Усмивката или кимването могат да се използват като мощни невербални знаци, които дават на някого да разбере, че слушате активно. Усмивката кара околните да се чувстват спокойни. Докато някои хора няма да обърнат внимание на позицията на краката и ръцете ви, всеки ще реагира на сигнала, предаден от лицето ви.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.